Jezděte jako Donald Trump. Na prodej je unikátní Cadillac Trump z roku 1988

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Současný americký prezident přesvědčil v osmdesátých letech Cadillac, aby vyrobil luxusní limuzínu, která dostala jméno Trump 

  • Plány slibovaly sérii čítající 50 kusů, nakonec vznikly dva exempláře

  • Jeden se dostal z Ameriky do Anglie a právě ten je teď na prodej 

  • Cena je velmi sympatická 

Současný americký prezident má za sebou bohatou historii zahrnující nejrůznější zajímavosti. Jednou z nich je příběh z osmdesátých let, kdy Donald Trump přesvědčil automobilku Cadillac, aby postavila extrémně luxusní limuzínu pojmenovanou jako Cadillac Trump. Takové auto nakonec opravdu vzniklo, jenže místo původních padesáti kusů byly vyrobeny pouze dva. Jeden z nich skončil v Anglii a právě ten je aktuálně na prodej.

Doporučujeme: Donald Trump dostane novou obrněnou limuzínu Cadillac. Podívejte se, čím jezdili jeho předchůdci

Nabídku najdete na exchangeandmart.co.uk. Jedná se o vůz vyrobený v roce 1988, který dosud najel přibližně 70 000 km. Pohon má na starost pětilitrový benzinový motor a na palubě můžete očekávat vše, co bylo v osmdesátých letech možné do auta dostat.

Americká limuzína proto nabízí bohaté obložení dřevem, kožené čalounění, nechybí televize, fax, videopřehrávač, telefon nebo dokonce skartovačka. A přirozeně zde najdete také minibar. To vše dnes stojí v přepočtu zhruba 1,6 milionu korun.

Doporučujeme: Galerie — Obrněné limuzíny sovětských pohlavárů slouží v Rusku dodnes

Za pozornost stojí vůbec celý příběh této limuzíny. Donald Trump totiž slíbil automobilce Cadillac odbyt padesáti kusů. Dva prototypy se stavěly dva roky, protože současný americký prezident pořád něco měnil. Jenže nakonec vznikly pouze dva exempláře a celý projekt skončil pro Cadillac neúspěchem.

Pokud se tedy chcete vozit podle představ současného amerického prezidenta, máte jedinečnou příležitost.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?