Václav Polívka (neregistrovaný)
To je ovšem špatný systém. Je na místě závory upravit tak, aby se otevřely jen v případě, že bude následovat 30 sekund do jejich opětovného spuštění. Nemají být v případě trvání signalizace vůbec zvednuty. Až po vypnutí a s touto rezervou, jako je to při jejich spouštění.
Aleš (neregistrovaný)
Když si člověk projde detailně postup, jak ty závory a světla fungují, je jasné, že tomu nic není a je to v pořádku. To, co považujete za automatické, ve skutečnosti úplně stoprocentně ani udělat nejde. To zabezpečovací zařízení neví, že pojede druhý vlak a nebo dokonce za jak dlouho přesně, aby si spočítalo, jestli má nebo nemá cenu zvedat závory. V okamžiku projetí prvního vlaku má zabezpečovací zařízení signál volno a začne prostě závory zvedat. Trať se zdá skutečně volná. Jelikož zvedající se závora by mohla poškodit projíždějící auto, světla dál blikají, dokud se závora bezpečně nezvedne až nahoru. V tom momentě druhý vlak ještě nemusí být vůbec signalizován, ale než se ty závory tedy úplně zvednou, druhý vlak se přiblíží a začne znovu od začátku standardní sekvence, tj. napřed se rozblikají světla a závory jdou až o něco později za nimi, aby auta, která už projíždějí, stihla dokončit přejetí. Stručně shrnuto: To zabezpečovací zařízení prostě neví, za jak dlouho pojede druhý vlak, nemůže proto spojit dva vlaky dohromady a nechat závory déle dole. Speciálně pak na vedlejších tratích, kde moderní technika ještě žádná není a závory používají prehistorický primitivní systém zjišťování, že jede vlak, je to naprosté sci-fi.
Jiří (neregistrovaný)
Patrně jste nepochopil o co jde, Zkusím to zopakovat. Přečtete si znovu bod. 1) Na přejezd se vjíždí až potom, co světelná signalizace zhasne. I když se závory zvedly, mohou se za okamžik zase spustit Já se ptám, proč je možné, aby se závory zvedly dříve než zhasnou signalizační světla? To, jestli se závory mají zase znovu spustit je úplně jedno. Pokud pojede vzápětí další vlak, tak se závory znovu spustí nebo se nezvednou. Není to žádné sci-fi. Pokud by to fungovalo správně, tak se nikdy nemůže stát, aby někdo vjel na přejezd protože se zvedly závory a signalizace ještě svítila. Pro zopakování, zhasnou světla a pak se teprve zvednou závory. Pokud to funguje jinak, splňuje to podle mne zmíněné paragrafy.
Pavel Burda (neregistrovaný)
Ten, co to natáčel na mobil, nemohl v zásadě už nic jiného ani dělat. Kdyby volal na 158, tak než dojde ke spojení a řekne, o co jde, tak už je vlak na přejezdu. To samé, kdyby vylezl a pokoušel se řidiče kamionu nějak varovat. Akorát by skončil pod kamionem, který by na něj vlak odhodil. Takže udělal jedinou rozumnou věc, že zůstal stát v bezpečné vzdálenosti.
Peter (neregistrovaný)
patrne ste nepochopil prispevok vyssie, kde to presne napisal, a vlastne aj presne odpovedal na vasu otazku: Jelikož zvedající se závora by mohla poškodit projíždějící auto, světla dál blikají, dokud se závora bezpečně nezvedne až nahoru. ... uz zrozumitelnejsie to snad ani napisat nemohol. cely proces spravania svetiel a zavor dava uplnu logiku. stacilo by dodrziavat neist na cervenu....v prvom rade je to hlupost vodicov. Ludia radi zvaluju svoju zodpovednost na ineho. Aby to bolo inak teda napisane skusim doplnit prispevok vyssie. Svetla blikaju lebo prichadza vlak, po chvilu sa zacne spusta zavora. Svetla teda blikaju z dovodu prichadzajuceho vlaku,a aj z dovodu ze sa bude spustat zavora. Ked vlak prejde, nie je dovod drzat dole zavoru, tak ju zacnu dvihat. Svetla blikaju z dovodu ze sa dviha zavora, nie z dovodu ze by bol nablizku vlak. Podla tvojej otazky by teda kludne mohli po prejazde vlaku hned vypnut svetla a zacat dvihat zavoru. Na celom procese dvihania ramp a prejazde vlakov by sa nic nezmenilo , len by bolo asi este viac nehod. Proste na cervenu sa nema ist...
Alda (neregistrovaný)
Ten kdo věří automatickým zabezpečovací zařízením je idiot. Proto každý kdo chce přejet přes přejezd, si musí být jistý, že to stihne a že se neblíží vlak. Pokud vás to z jakéhokoliv důvodu zavře, musíte odtamtud zmizet pomocí jakýchkoliv prostředků. To jsou zásady, které musíte mít uložené hluboko v podvědomí a nečekat co vás napadne v danou chvíli. Teprve pak jste řidič.