Mira (neregistrovaný)
Opravdu, někdy mě připadá, jako by mě někdo chtěl namluvit, že auta se spalovacíma motorama jsou vlastně pojízdné čističky vzduchu. Protože nasají špatný a znečištěný vzduch a procesem přepálení vyfouknou z výfuku naprosto čistý vzduch, naopak elektrická auta kam vjedou, všude jen zanechávají špatný a znečištěný vzduch.
Lukes (neregistrovaný)
Mě pořád připadá sranda že se řeší osobní auta, když je to jen malej zlomek toho co vypouští průmysl a nákládní doprava (kde rozumná alternativa prostě neni - to nemluvim o tom že spousta se toho vozí zbytečně sem tam) ba dokonce i zemědělství. Ještě vtipnější je že se hystericky řeší CO2 a o skutečnejch jedech a toxickejch látkách se nemluví.
Rada (neregistrovaný)
Normálním lidem (neekoteroristům) jde o lokální znečištění. Je sice pravda, že lodní motory vypouštějí značné množství škodlivých látek, je to ale převážně v místech, kde není žádné osídlení. Část škodlivin se dostane například do ryb, které pak sníme, množství škodlivin je ale neporovnatelné s tím, když vám auto kouří doslova u nosu. To samé platí u elektráren spalujících uhlí (osobně bych byl pro nahrazení těchto elektráren jadernými, to je ale nereálné, úspěch bude, pokud se podaří rozšířit Dukovany). Elektrárny mají velmi vysoké komíny a než se splodiny dostanou k lidem, tak jsou velmi výrazně naředěné. Spaliny z výfuku auta, který mají lidé několik metrů (někdy několik desítek centimetrů) od nosu, jsou téměř nenaředěné.
Martin (neregistrovaný)
jenže ta moderní auta kouří minimálně, zapomněl jsem na lokální topení a průmysl, třeba v Ostravě. A znečištění od automobilů je z velké části od prachu a ty produkují elektromobily stejně. A nenechat je dojezdit by byla ekologická katastrofa. Nebo řekněte lidem, že budou chodit pěšky a poženou vás vidlema a na to bych se přišel podívat.
Miloslav (neregistrovaný)
Hon na čarodejnice. Nikdo nikdy nezávisle netestoval ani jedno nákladné auto! Holt obyčajný motorista nemá nikoho kdo by za neho loboval! Vypláva jeden krížnik v hre na vojakov a môžeme sa voziť mesiace. A novinári píšu podľa toho, kdo ich platí. Tvrdiť, že ja som ten nezávislý je nehorázná drzosť. Všetci papkajú z ruky! Piata veľmoc!
Tomáš (neregistrovaný)
To je právě ten problém. Výroba elektromobilu a jeho provoz je jen tak ekologický, jak je ekologická jeho výroba a výroba elektřiny pro něj. A to už raději nemluvím o výrobě baterií.