Jaguar nelhal. Model XE SV Project 8 opravdu dokázal vylepšit svůj vlastní rekord na Nürburgringu

přidejte názor
  • Jaguar XE SV Project 8 vylepšil svůj vlastní rekord na Nürburgringu v kategorii sedanů 

  • Nový zápis má hodnotu 7 minut a 18,361 sekund

  • Britská automobilka už před časem zmiňovala, že finální produkční verze je rychlejší než vůz, se kterým byl stanoven původní rekord 

Na Nürburgringu se nedávno opět přepisovaly tabulky. Postarala se o to automobilka Jaguar, která stanovila nový rekord v kategorii sedanů. Model XE SV Project 8 proletěl slavnou trať za 7 minut a 18,361 s.

Zajímavé na této zprávě jsou dvě věci. Za prvé, Jaguar vylepšil své vlastní maximum a za druhé, Jaguar už před časem upozornil majitele sériového XE SV Project 8 na skutečnost, že jejich auto je rychlejší než to, které stanovilo původní rekord. Jenže běžní smrtelníci se evidentně k pokusu o nové maximum neměli, tak to vzala automobilka do vlastních rukou.

Jaguar XE zůstal v zásadě stejný, ale je hezčí a pohodlnější (první jízdní dojmy)
Přečtěte si také:

Jaguar XE zůstal v zásadě stejný, ale je hezčí a pohodlnější (první jízdní dojmy)

Tedy přesně řečeno to vzal do rukou testovací jezdec Vincent Radermecker, který se postaral také o původní zápis. S produkčním automobilem vybaveným paketem Track, což znamená dvoumístný interiér, a pneumatikami Michelin Pilot Sport Cup 2 R dokázal své maximum vylepšit o 2,9 sekund. Celou jízdu si můžete prohlédnout na videu v úvodu článku. Mimochodem, video vám dává možnost sledovat prostor kolem celého auta.

Pro připomenutí, Jaguar XE SV Project 8 je vrcholná verze modelu XE, opatřená kompresorem přeplňovaným osmiválcem o výkonu 600 koní. Oproti standardu je zde celá řada změn včetně výrazně přepracované aerodynamiky. Nedávno Jaguar představil také XE SV Project 8 také v trochu civilnějším provedení Touring, které nemá obrovské karbonové křídlo na víku zavazadlového prostoru.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?