Jaguar F-Pace SVR: Další britský expres s pětilitrovým osmiválcem dorazí v květnu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Také Jaguar F-Pace SVR používá známý kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválec 

  • Řidič bude mít k dispozici 550 koní, 680 Nm, zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,3 s a nejvyšší rychlost 283 km/h

  • F-Pace SVR je první F-Pace vybavený aktivním zadním diferenciálem 

  • Objednávky začne Jaguar přijímat v květnu 

Divize SVO automobilek Jaguar a Land Rover má v poslední době napilno. Není to ani měsíc, co byl představen speciální třídveřový Range Rover a přichází další zajímavý vůz nesoucí podpis SVO. Na autosalonu v New Yorku se světu poprvé ukázal vrchol modelu F-Pace.

Doporučujeme: Land Rover Defender Works V8 je zážitek, na který se nezapomíná (první jízdní dojmy)

Jaguar použil už několikrát osvědčený recept, kdy do některého ze svých modelů instaloval známý kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválec. Ten najdeme třeba v modelech F-Type SVR, XE SV Project 8, Range Rover Sport SVR a teď také v novém F-Pace SVR. Parametry motoru jsou 404 kW (550 k) a 680 Nm, což britskému crossoveru vystačí ke zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,3 s. Maximální rychlost dosahuje 283 km/h. Jen pro zajímavost, dosud nejvýkonnější F-Pace S si musel vystačit se šestiválcem a s výkonem skromných 280 kW (380 k).

Spolu s podstatně výkonnějším motorem souvisí také kompletně přepracovaný podvozek. Ten má o 30 % tužší pružiny vpředu, na zadní nápravě jsou nově pružiny tužší o 10 %. Měnily se také stabilizátory, brzdy využívají dvoudílné kotouče a především se dozadu nastěhoval aktivní diferenciál. F-Pace SVR je první verze tohoto modelu, která tuto věc dostala. Samozřejmostí je také jiný výfuk nebo nové disky. Ty zadní jsou oproti předním širší o 2,5 cm.

Doporučujeme: Test Jaguar F-Pace S — Anglický rychlík

F-Pace SVR poznáte už na pohled podle rozšířené karoserie, kapoty s přidanými výdechy, nárazníkem s většími otvory pro přívod vzduchu nebo podle výrazného zadního spoileru. V interiéru nemohou chybět sportovní sedačky a všudypřítomná loga SVR. Objednávky začne Jaguar přijímat v květnu, přičemž tisková zpráva neříká nic o tom, že by mělo jít o limitovanou edici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?