Italská policie dostala nové Lamborghini Huracán. Bude vozit orgány a hlídat dálnice

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Italští policisté si převzali nové Lamborghini Huracán 

  • Nejde o žádné předváděcí auto, tenhle speciál bude hlídat italské dálnice 

  • Vůz má zároveň v zavazadelníku chladicí box, protože poslouží také jako rychlá přeprava orgánů pro transplantaci 

  • V autě jsou i základní lékařské přístroje 

Nejen Škoda může nabídnout speciální úpravy pro potřeby hasičů, záchranářů a policistů. Také v Itálii umí postavit podobná auta, přičemž jedno takové si tamní dálniční policie aktuálně převzala. Italská podoba vozu určeného i pro rychlé záchranářské zásahy je poněkud odlišná než ta česká. Základem totiž není naftové SUV s výkonem 140 kW (190 k), ale Lamborghini Huracán osazené atmosférickým desetiválcem o výkonu 449 kW (610 k).

Doporučujeme: Záchranářská Škoda Kodiaq má druhou baterii, vystřelovací zásuvku a vždy ohřátý olej

Nové Lamborghini Huracán předal 30. března policistům italský ministr vnitra Marco Minniti. Vůz zamíří do flotily dálniční policie v Bologni. Auto má kromě tradičního provedení karoserie také majáky, v interiéru držáky na pistole, vysílačku, kameru a tak podobně.

Jenže tenhle Huracán nebude pouze pomáhat a chránit. Vůz bude zároveň sloužit v podstatě stejně, jako aktuálně představená záchranářská Škoda Kodiaq. Počítá se s tím, že v případě nehody bude právě Huracán na místě první a právě on tedy bude poskytovat první pomoc. Proto je na palubě i defibrilátor.

Doporučujeme: Alfa Romeo Giulia Veloce míří do služeb italské policie. Stejně jako Giulietta a Renegade

Ale ani to není v případě italského policejního Huracánu vše. Pod přední kapotou, tedy v zavazadlovém prostoru, najdeme chladicí box. V případě nutnosti opustí policejní Lamborghini dálnice a bude se věnovat expresnímu převozu orgánů pro transplantaci.

Huracán ve službách italské policie není úplnou novinkou. Od roku 2015 slouží jiný exemplář u dálničních policistů v Římě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?