I ty, Subaru? Japonská značka chce po roce 2035 prodávat jen elektroauta

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Modelové portfolio Subaru by mělo být kompletně elektrické v roce 2035

  • Japonská značka vyvíjí svůj první elektromobil společně s Toyotou

  • Také elektrické modely zůstanou věrné pohonu všech kol

Agentura Reuters přinesla zprávu, která nejspíš zarmoutí řadu milovníků značky Subaru. Japonská automobilka, jež svůj věhlas postavila na motorech s protiběžnými písty a symetrickém pohonu všech kol, oznámila, že do patnácti let z její nabídky zmizí všechny modely se spalovacím motorem.

Za vším stojí zpřísněné emisní limity v Evropské unii a na čínském trhu, který je pro Subaru obzvláště důležitý. Samozřejmě, že toto rozhodnutí nelze realizovat okamžitě, takže ústup běžných modelů Subaru bude postupný. Ovšem už letos bychom měli spatřit první dvě elektrické vlaštovky, které automobilka připravuje společně s Toyotou. Do roku 2030 mají elektrifikované vozy tvořit 40 procent celkových prodejů značky.

Nejbezpečnější auta roku podle Euro NCAP: Bodovala Tesla, BMW, Subaru nebo Renault
Přečtěte si také:

Nejbezpečnější auta roku podle Euro NCAP: Bodovala Tesla, BMW, Subaru nebo Renault

Subaru momentálně pracuje na implementaci hybridní technologie Toyoty do svého portfolia, přičemž prvním produktem této spolupráce je hybridní verze modelu Crosstrek, který v Evropě známe jako XV. Další výkonný hybrid je prý na cestě a zástupci Subaru se vyjádřili v tom smyslu, že rozhodně nejde pouze o převzetí zavedené technologie, ale pracuje se také na její optimalizaci, plně v duchu značky Subaru.

Kromě pohonu 4x4 Subaru pracuje především na zvýšení bezpečnosti elektrifikovaných vozidel. Hlavní předností automobilů se souhvězdím Plejád ve znaku má ale i v buoducnu být symetrický pohon všech kol AWD.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?