I Škoda už chystá SUV-kabriolet. Ale jen jako koncept, prodávat se nebude

13.04.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Škoda připravuje SUV Karoq ve verzi kabriolet

  • Bude to ale jen studie vytvořená studenty škodováckého učiliště

  • Produkční model na bázi studie se rozhodně nechystá

Možná pamatujete, jak se Nissan Murano CrossCabriolet, první vyráběné SUV se skládací střechou, stal terčem posměchu. Ale o pár let později už taková auta nejsou úplná výjimka a svou troškou do mlýna chce přispět i mladoboleslavská automobilka Škoda. Ano, i škodovka bude mít vlastní SUV-kabriolet, ale bude to jen koncept, vize, studie. Nikoliv sériově vyráběný model.

Na návrhu pracují studenti Škoda Academy a půjde vlastně o Škodu Karoq ve verzi kabrio. Automobilka zatím ukazuje předběžné skici, hotový vůz uvidíme v červnu. SUV-kabriolet stavěný žáky Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto má sloužit jako důkaz vysoké kvality vzdělávacího programu společnosti Škoda Auto.

Doporučujeme Test Škody Karoq 2.0 TDI 110 kW 4×4 DSG: Lídr třídy

Od roku 2014 žáci škodováckého učiliště pravidelně navrhují a staví jeden speciální vůz ročně. První studií byla dvoumístná verze vozu Škoda Citigo, v roce 2015 následoval pickup na bázi modelu Škoda Fabia, v roce 2016 „kupé“ vycházející z vozu Škoda Rapid Spaceback a v roce 2017 vytvořili z vozu Škoda Citigo elektrickou „buggynu“.

O technice přetvořené Škoda Karoq ještě nevíme nic. Na základní platformě se asi nic měnit nebude, pod kapotou se zřejmě usadí nějaký ze stávajících pohonů. Experimentální vůz bude určitě k vidění také na koncernovém tuningovém srazu ve Wörthersee a pak zřejmě zamíří do muzea automobilky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?