Honda veze do Ženevy sériovou verzi modelu Civic Type R

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Honda odhalí na autosalonu v Ženevě sériové provedení modelu Civic Type R nové generace

  • Kromě ostrého hatchbacku se představí také koncept NeuV a vodíkový automobil Clarity Fuel Cell

  • Výroba nové generace Civicu Type R odstartuje v létě 

Honda oficiálně oznámila svůj program pro nadcházející ženevský autosalon. Hlavní novinkou bude Civic Type R odvozený od desáté generace tohoto modelu, který se zde ukáže ve světové premiéře. Doprovod mu bude dělat vodíkový automobil Clarity Fuel Cell a koncept NeuV.

Doporučujeme: Honda NeuV je městský elektromobil, který vám bude vydělávat peníze

Koncept nového Civicu Type R jsme si mohli prohlédnout na podzim minulého roku v Paříži. V Ženevě se představí sériové provedení. Detaily si zatím Honda nechává pro sebe, jistá je ale přítomnost přeplňovaného dvoulitrového čtyřválce 2.0 VTEC Turbo. Ostrý Civic se bude vyrábět v Anglii a produkce odstartuje letos v létě.

Pro studii Honda NeuV představuje ženevský autosalon evropskou premiéru. Ta světová proběhla na veletrhu spotřební elektroniky CES 2017. Jde o dvoumístný městský elektromobil schopný autonomní jízdy. Myšlenka je taková, že zatímco vy budete sedět doma (nebo pracovat), v rámci sdílení automobilu by vaše NeuV převáželo jiné lidi a tím vám vydělávalo peníze.

Doporučujeme: Dosluhující Honda Civic Type R se loučí stokusovou edicí Black. Čeští zájemci mají smůlu

Vodíková Honda Clarity Fuel Cell pak bude vystavena v Ženevě jako připomínka skutečnosti, že první exempláře tohoto modelu už do Evropy dorazily koncem minulého roku. Hlavní údaj, který automobilka v kontextu Clarity zmiňuje, je dojezd. Ten dosahuje hodnoty 620 km.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?