Honda HR-V má po faceliftu. Nové motory 1.5 Turbo a 1.6 D dorazí příští rok

14.08.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Facelift Hondy HR-V nepřináší žádné zásadní změny

  • Pod kapotou je jen atmosférická patnáctistovka

  • Příští rok na jaře dorazí motory 1.5 Turbo a také diesel 1,6 l

Kompaktní SUV Honda HR-V prodělalo pro modelový rok 2019 decentní facelift, který se dotkl především přední části vozu. Nová maska chladiče, nová grafika světel a upravený nárazník mají přiblížit model HR-V aktuálnímu designovému jazyku japonské automobilky. Vzadu jsou změny výrazně menší, plastové kryty světel mají ale tmavší odstín.

Honda-HR-V preFl Takhle vypadala Honda HR-V před faceliftem...
Honda HR-V (6) ...a takhle vypadá nyní po faceliftu

Celkem bude na výběr osm barev karoserie včetně nového odstínu Midnight Blue Beam Metallic. Uvnitř se toho moc nezměnilo. Honda ani neukázala fotografie interiéru faceliftovaného modelu. Zůstávají zadní variabilní sedadla Magic Seats, přední sedačky jsou nové s lepším bočním vedením. Kvalitnější má být také látkové čalounění.

Doporučujeme: Test Hondy GL1800 Gold Wing 2018: Já jsem luxus!

Pod kapotou je prozatím jen jeden motor, a sice atmosférická benzinová patnáctistovka se sníženým třením a nižšími mechanickými ztrátami. Ta nabízí výkon 96 kW (130 k) a točivý moment 155 Nm v 4600 min-1. V kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou zrychlí na 100 km/h za 10,7 sekundy, s automatem CVT zvládne stejnou disciplínu za 11,2 sekundy. Tabulková spotřeba verze s CVT je 5,3 l/100 km a emise 121 g/km CO2.

Na jaře příštího roku rozšíří Honda nabídku motorizací pro model HR-V o přeplňovanou verzi patnáctistovky a hlavně dorazí také modernizovaný turbodiesel 1,6 l. Parametry těchto motorů ale Honda zatím neuvádí, pravděpodobně se s novou emisní normou hodnoty výkonů a točivých momentů trochu změní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?