Honda Civic Type-R možná dostane dostupnější „ochuzenou“ verzi

12.10.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Honda chystá pro americký trh levnější Civic Type-R

  • Možná se podobné verze dočkáme i v Evropě

  • Vedle chudší výbavy by takový model mohl dostat i „horší“ techniku

Je pro vás ostrý hatchback Honda Civic Type-R s cenou bezmála milion korun nedostupný? Brzy by mohlo být lépe, respektive levněji. Podle informací webu The Truth about Cars totiž Honda chystá už pro příští modelový rok dostupnější model zbavený některých luxusních prvků výbavy. Na motoru by se ale snad nic měnit nemuselo.

Informace se nicméně týkají severoamerického trhu, takže v Evropě zřejmě bude všechno jinak. Na druhou stranu hatchbacky Honda Civic sjíždějí z jedné výrobní linky v britském Swindonu a pokud bude existovat nějaká ochuzená verze pro trh v USA, možná se jí dočkáme i v Evropě. Honda je přeci jen velmi drahá a některé konkurenční modely se prodávají o zhruba 200 000 korun levněji. Pravda, mají třeba i nižší výkon.

Doporučujeme: Čtyřikrát 4×4: Souboj ostrých čtyřkolek

Očekává se, že model označovaný v americkém katalogu jako Touring nebude mít velké zadní křídlo a přijde o několik výrazných designových prvků. Hlavní rozdíly ale budou v komfortní výbavě. Očekává se ošizený infotainment a horší audio systém, případně i levnější sedačky z běžného Civicu. Pro americký trh jsou obvyklé také levnější celoroční pneumatiky na menších kolech a možná i horší brzdy.

Třeba se dokonce Honda inspiruje u Renualtu, který model Mégane R.S. odlišuje dokonce i technikou podvozku a přenosu výkonu na silnici. Běžný Mégane R.S. nemá, na rozdíl od nejostřejší verze Cup, dokonce ani samosvor. A teoreticky by mohlo v případě Hondy dojít i ke snížení výkonu, protože dvoulitr o výkonu přes 300 koní by klidně nějakou redukci snesl, aniž by dynamika dramaticky utrpěla.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?