Frankfurt 2017: Zvláštní BMW X7, nová M5, Z4 a „sedmička v individuálu“

12.09.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Plug-in hybridní SUV BMW X7 zažívá světovou výstavní premiéru

  • Na stánku BMW nechybí i3s, nová M5 a koncept Z4

  • Dvanáctiválcová 760Li ve výbavě Individual je úchvatná

BMW se na letošním autosalonu ve Frankfurtu hodně činilo. Už jsme si mohli prohlédnout elektrický koncept i Vision Dynamics, ale nechybí ani další novinky mnichovské automobilky. Když zůstaneme u elektromobilů, k vidění je třeba nové „sportovní“ BMW i3s. Ale to pořád není vše.

BMW Frankfurt (29) BMW Z4 je sice koncept, ale do sériové výroby se už moc měnit nebude. Stejnou platformu bude mít i kupé Toyota Supra
BMW Frankfurt (39) Jako protipól kompaktnímu roadsteru Z4 se představil koncept obřího SUV X7 s plug-in hybridním pohonem

Velký lákadlem je také nová generace BMW Z4, která se sice představuje ve formě konceptu, ale do sériové výroby se už moc měnit nebude. Samozřejmě se ukázala nová generace rychlého supersedanu BMW M5 a u příležitosti oslav 25 let programu BMW Individual se představila upravená limuzína BMW M760Li. S dvanáctiválcem!

Doporučujeme: Zrychlení nového BMW M5 je brutální. Podívejte se, které supersporty na něj nestačí

Obří SUV BMW X7 asi není záležitost, která by se chytila na evropském trhu sešněrovaném emisními limity a normami pro průměrnou korporátní spotřebu paliva. Ale třeba v Rusku, arabských zemích, v Asii nebo Severní Americe se taková věc jistě bude prodávat dobře. Zejména k asijskému a ruskému vkusu tahle obluda přímo sedí.

BMW X7 je šestimístný plug-in hybrid, aby automobilka z Mnichova nehýbala žlučí profesionálních ekologických aktivistů zas tak moc. Přesné parametry ale výrobce tají, takže můžeme jen spekulovat, jaký přeplňovaný motor se pod kapotou objeví. Po uvedení na trh ale určitě dorazí i nějaká velká klasická spalovací jednotka.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?