Frankfurt 2017: Jaguar příští rok vyšle elektrický I-Pace na závodní okruhy

přidejte názor
Autor: Redakce

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

  • Jaguar představil závodní verzi elektrického crossoveru I-Pace 

  • Příští rok chce britská automobilka spustit sérii závodů coby doprovod pro šampionát elektrický formulí 

  • Kromě elektrického speciálu je k vidění i pár klasických aut jako třeba XE SV Project 8 nebo XJR575

  • Samozřejmě nechybí malý crossover E-Pace 

Elektromobilita je téma, které na aktuálním autosalonu ve Frankfurtu rezonuje více než kdykoliv dříve. Výjimkou není ani automobilka Jaguar. Ta se alespoň na rozdíl od některých jiných značek snaží prezentovat svá elektrická auta stále tak, že by mohla být pro řidiče zajímavá. Důkazem budiž hlavní hvězda stánku této britské značky — závodní verze crossoveru I-Pace.

Doporučujeme: Třímístný autonomní elektromobil Jaguar Future-Type ukazuje budoucnost britské značky

Speciál vycházející ze sériového provedení elektromobilu I-Pace upravili specialisté z divize SVO. Technické detaily chybí (zveřejněny budou někdy v roce 2018), nicméně Jaguar oznámil, že sérii Jaguar I-Pace eTrophy spustí už příští rok. Bude to šampionát pro dvacet jezdců, kteří budou závodit právě s tímto speciálem. Nová elektrická série poslouží jako doprovod k seriálu elektrických formulí. Jaguar tuto novinku zároveň použije k propagaci modelu I-Pace, který se ve stejném roce začne prodávat.

Aby na Jaguar nezanevřeli fanoušci klasický sportovních aut se spalovacím motorem, nabízí britská automobilka ve Frankfurtu hned dvě speciality. Tou první je XE SV Project 8 s pětilitrovým osmiválcem o výkonu 441 kW (600 koní), nechybí ani XJR575, což je pro změnu nejrychlejší verze modelu XJ v historii tohoto modelu. A konečně si případní zájemci mohou prohlédnout také malý crossover E-Pace.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?