Fotogalerie: Jak by se vám líbilo, kdyby moderní nástupce Lady Niva vypadal právě takto?

přidejte názor

  • Lada Niva (tedy dnes už Lada 4x4) je auto s bohatou tradicí, které na svého skutečného nástupce stále čeká 

  • Možnou podobu minulý rok naznačil oficiální koncept 4x4 Vision 

  • Už dříve se ale objevil zřejmě ještě atraktivnější neoficiální návrh. Jmenuje se Lada Niva 4x4 California 

Lada Niva, která si aktuálně říká Lada 4x4, je navzdory postupné modernizaci už hodně letitým modelem. Přestože se pořád najde nemalé množství příznivců, kteří na klasickou Nivu nedají dopustit, o nějakém nástupci se mluví celkem dlouho. Aktuálně se objevil poměrně zajímavý návrh ukazující, jak by taková moderní interpretace malého ruského off-roadu mohla vypadat.

Tedy přesněji řečeno návrh, o který se postaral jistý Den Dizil, byl zveřejněn už minulý rok, přičemž designér samotný na něm začal pracovat ještě o dva roky dříve. Aktuálně na tuto vizualizaci upozornili kolegové z Carscoops. Návrh pracuje s některými typickými prvky původní Nivy, jako jsou otvory v zadních sloupcích, naznačená kulatá hlavní světla a blinkry umístěné nad nimi. Za pozornost stojí také fakt, že tahle Niva budoucnosti je velmi kompaktní a tváří se jako třídveřový vůz, přestože karoserie je fakticky pětidveřová.

Lada Niva Extreme Cross: Krátké svezení s ruským monster truckem
Přečtěte si také:

Lada Niva Extreme Cross: Krátké svezení s ruským monster truckem

Jak moc se Niva 4x4 California (alespoň ve virtuální podobě) povedla, to můžete posoudit v přiložené galerii. Fakt je ale ten, že už i Lada samotná před časem představila vlastní studii naznačující podobu možného nástupce modelu 4x4. Koncept 4x4 Vision je ale ve srovnání s neoficiálním návrhem designově ještě odvážnější.

Uvidíme, jak to s nástupcem Nivy nakonec dopadne. Každopádně kdyby vypadal spíše jako neoficiální Niva 4x4 California, nám by to rozhodně nevadilo.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?