Ford rozšiřuje nabídku nejprodávanějšího pick-upu v Evropě o nové limitované edice Ranger Stormtrak a Wolftrak

12.04.2021
1 nový názor
Autor: Ford
  • Bohatě vybavený Ranger Stormtrak přijíždí s nepřehlédnutelným vzhledem, prémiovým koženým interiérem, vrcholným motorem EcoBlue o výkonu 157 kW (213 k) a 10stupňovou automatickou převodovkou

  • Výrazný a robustní Ranger Wolftrak je připraven vyrazit za prací i zábavou s novým šedým lakem Conquer, elektronickou uzávěrkou zadního diferenciálu, univerzálními pneumatikami a matně černými detaily

  • Cena modelu Ranger Wolftrak začíná na 893 400 Kč bez DPH. Ranger Stormtrak startuje na 1 214 200 Kč bez DPH

Ford dnes představil nový Ranger Stormtrak a Ranger Wolftrak – dvě atraktivní limitované edice, které staví na stylu i schopnostech oceňovaného pick-upu.

Ranger Stormtrak je prémiový pick-up se specifickým vzhledem a výbavou pro zákazníky, kteří ocení mimořádné provozní vlastnosti spolu s velkorysou výbavou. Ranger Wolftrak je neohrožený robustní vůz určený těm, kdo pracují v terénu a vyžadují suverénní výkony mimo zpevněné silnice bez kompromisů v komfortu a atraktivitě.

„Zákazníci zbožňují drsný styl a užitné vlastnosti Rangeru. Proto jsme vyvinuli nové limitované edice Stormtrak a Wolftrak, které nabízejí obojí v ještě větší míře,“ řekl Hans Schep, generální ředitel divize užitkových vozů ve Ford of Europe. „Stormtrak kombinuje fascinující vzhled s luxusními detaily a prvky pro aktivní životní styl, zatímco Wolftrak se svými terénními vlastnostmi komfortně dopraví majitele za prací nebo zábavou daleko od zpevněných cest.“

Nové limitované edice Ranger Stormtrak a Wolftrak dorazí k evropským prodejcům Fordu letos v listopadu a dále tak rozšíří počet variant oceňovaného pick-upu. Modelová řada Ranger již obsahuje mimo jiné sportovní Ranger Raptor nebo nedávno oznámený Ranger podvozek.

Současně Ford zařazuje do nabídky nový elektricky ovládaný kryt nákladového prostoru jako výbavu na přání pro Ranger Wildtrak Double Cab. Stormtrak bude tímto prvkem vybaven sériově.

Nový Stormtrak je přírodní živel

Nová limitovaná edice Stormtrak vychází z prémiového Rangeru Wildtrak, přináší však ještě bohatší výbavu spolu s rozšířenými komfortními funkcemi a specifickým provedením některých detailů. Nabízena bude v provedeních Double Cab s větším prostorem na zadních sedadlech.

Ranger Stormtrak bude poháněn výlučně vrcholnou motorizací 2.0 EcoBlue Bi-turbo o výkonu 157 kW (213 k) a točivém momentu 500 Nm.1 Motor je standardně kombinován s přiřaditelným pohonem všech kol a hladce řadící desetistupňovou samočinnou převodovkou.

Exkluzivně pro variantu Stormtrak je určen výrazný metalický lak v červené Rapid (na přání), který na přídi doplňuje exkluzivní červená vložka v masce chladiče. Ve standardní výbavě nechybí LED světlomety ani robustní ochrana spodních partií. Zákazníci se mohou rozhodnout také pro bílý lak Frozen (standard) nebo modrý Lightning (na přání). Svalnatý vzhled Rangeru Stormtrak podtrhují exkluzivní polepy na kapotě a bocích, robustní prostorové emblémy a černé provedení zadního nárazníku i rámu za kabinou.

Sériově dodávaný elektrický kryt nákladového prostoru a ochranná vana s posuvným rozdělovačem nákladového prostoru zvyšují pohodlí obsluhy, praktičnost i možnosti zabezpečení nákladu. Stejně jako oblíbený Wildtrak má také Ranger Stormtrak užitečné zatížení 1,0 t a nejvyšší povolenou hmotnost přívěsu 3 500 kg. 2

V interiéru čekají na posádku specifická sedadla Stormtrak, potažená stejnou jemnou kůží jako v Rangeru Raptor a ozdobená vyraženými logy Stormtrak. Jejich zvýrazněné bočnice jsou potaženy vinylem. Barevnou paletu exteriéru odrážejí interiérové plochy v odstínu Tinted Graphite a červené švy.

Ranger Wolftrak krotí divočinu

Ranger Wolftrak je určen zákazníkům, kteří touží po spolehlivé průchodnosti terénem a výrazném, nicméně účelném exteriéru. Vychází z Rangeru XLT a pohání ho vznětový motor 2.0 EcoBlue o výkonu 125 kW (170 k) doplněný šestistupňovou manuální převodovkou. 1

Průchodnost terénem zajišťuje pohon všech kol přiřaditelný i za jízdy, elektronická uzávěrka zadního diferenciálu a univerzální terénní pneumatiky. 1 V obzvlášť náročném terénu typu strmých výjezdů nebo měkkých povrchů lze zvolit redukovaný převod.

Ford předpokládá, že Ranger Wolftrak zaujme zejména zákazníky podnikající v zemědělství, lesnictví nebo outdoorových aktivitách, ale také soukromé osoby. Tunová nosnost a maximální hmotnost přívěsu až 3 500 kg2 umožňují přepravu i velmi těžkých nákladů. Ochranný odolný stříkaný povlak vnitřku korby se dodává sériově. Na přání lze objednat ručně ovládaný kryt nákladového prostoru nebo pevnou střechu Aeroklas. Tyto prvky se pro Wolftrak dodávají v matně černém provedení, které koresponduje s černými detaily vozu.

Trubkový rám určený exkluzivně pro to Ranger Wolftrak uděluje vozu robustní vzhled, zároveň ale slouží jako základna pro montáž příslušenství a usnadňuje upevnění nákladu. Působivý šedý lak Conquer (standard) zdůrazňuje tvary vozu a ladí s matně černou maskou, ochranou spodních partií a černými 17palcovými koly z lehké slitiny. Výčet specifických vnějších detailů završují černé emblémy Wolftrak a plastové boční nášlapy. K dispozici je rovněž šedý odstín Sea (na přání).

K exkluzivním detailům interiéru patří loga Wolftrak, matně černá palubní deska a dveřní výplně nebo odolné vkládané rohože. Systém SYNC 3 s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a navigačním systémem se dodává standardně. 

Ještě praktičtější díky elektrickému krytu korby

Ford zároveň zařazuje do nabídky novou, elektricky ovládanou verzi žádaného rolovacího krytu nákladového prostoru. Pro Ranger Stormtrak se dodává standardně, pro Ranger Wildtrak Double Cab na přání. Kryt lze ovládat tlačítkem na klíči, tlačítky umístěnými přímo v nákladovém prostoru a také z kabiny. Před poraněním prstů nebo poškozením nákladu chrání senzory proti přiskřípnutí.

V loňském roce dosáhl Ranger rekordního tržního podílu 34,9 % a upevnil tak svoji pozici nejprodávanějšího pick-upu v Evropě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?