Ford předvedl své užitkové vozy

1 nový názor
Autor: Redakce

Ford ve spolupráci se čtyřmi svými prodejci představil během unikátní akce na Polygonu Max Cars ve Dlouhé Lhotě svým stávajícím i potenciálním klientům kompletní nabídku svých užitkových vozů od kompaktního modelu Transit Courier přes Transit Connect, středně velký Transit Custom až po velkokapacitní Transit Jumbo včetně jejich osobních verzí.

Na úvod akce představitelé Fordu přiblížili plány značky pro nejbližší budoucnost s připravovanými verzemi Transit Custom Plug-in Hybrid a Tourneo Custom Plug-in Hybrid, v nichž spalovací motor slouží pouze pro pohon generátoru dobíjejícího akumulátor a které bude možné objednávat už od konce roku, ale i s plně elektricky poháněným Transitem, který přijde do prodeje v roce 2021. Kromě nových vozů budou mít zákazníci Fordu už brzy k dispozici i nové mobilní a komunikační služby, které jim a jejich řidičům zjednoduší práci a sníží celkové provozní náklady.

Všechny modelové řady byly v Dlouhé Lhotě zastoupeny v různých variantách karoserií a všechny bylo možné i prakticky vyzkoušet jak na ploše polygonu, kde byl připraven slalom pro porovnání chování prázdného a plně zatíženého vozidla, tak i na veřejných komunikacích v okolí. 

Předvedeny zde byly i terénní pick-upy Ranger včetně extrémní verze Ranger Raptor. Jejich terénní schopnosti bylo možné prověřit na off roadovém polygonu.

Jako zajímavé zpestření byly připraveny i tři historické vozy Ford Transit. Svezením s nimi bylo možné porovnat, jak velký pokrok nová generace užitkových Fordů přináší. Atrakcí při tom byl Ford Transit Van s najetými 1 400 000 km, který je stále v provozu.

Přehlídku doplnily i vozy vybavené speciálními přestavbami na podvozcích různých modelů vozů Ford.

Lada Vránová (neregistrovaný)
Zdravím všechny, musím říct, že Ford Transit je super. Dost uvažuji o koupi tohoto k nám do společnosti od firmy: https://www.vanscentre.com/uzitkove-vozy/furgon-van/ford-transit-24tdci85kw-jumbo-klima-tempomat/?step=1 Co na něj říkáte? :)
  • Našli jste v článku chybu?