Ford Bronco se představil před týdnem a už v Číně vzniká jeho kopie

23.07.2020
přidejte názor
  • Čínská značka Wey zaměřená na luxusněji pojaté SUV vypustila do světa několik obrázků chystaného modelu PO1

  • Auto se nápadně podobá off-roadu Ford Bronco, který Američané představili minulý týden

  • Značka patří automobilce Great Wall Motors. Ta je známá svými kopiemi západních aut

Zdá se, že Číňané se své tradice v kopírování západních automobilů jen tak nezbaví. Jen týden poté, co Ford odhalil jeden z nejočekávanějších modelů poslední doby – nový off-road Bronco, se už na internetu objevily první obrázky vozu, který by se mohl stát jeho čínskou kopií.

Čtyři tajemné snímky vypustila na síť značka Wey. Ta je luxusní odnoží automobilky Great Wall Motors (GWM) a je zaměřena na výrobu SUV. GWM navíc patří mezi výrobce, kteří už tradičně kopírují modely jiných automobilek a pak je za levnější peníze prodávají nejen na čínském trhu.

Čínské Volvo představilo sériovou verzi konceptu Lynk & Co 01 a novou studii 03
Přečtěte si také:

Čínské Volvo představilo sériovou verzi konceptu Lynk & Co 01 a novou studii 03

Hranaté tvary, světla rozpůlená pruhem z diod a vyloženě off-roadový vzhled tak zřejmě nejsou dílem náhody. Víc se o chystané novince zatím neví. Snad jen to, že má interní označení PO1. Prodejní název modelu se ale může lišit.

Mimochodem, je víc než pravděpodobné, že pokud se auto dostane do výroby, bude sdílet techniku s SUV Haval H9, které také vyrábí GWM. Právě tento model patří mezi poměrně úspěšné čínské modely a dobře se prodává i mimo Čínu, třeba v Rusku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?