Lego představuje originální Batmobil z roku 1989. Měří 60 cm a stojí osm tisíc

přidejte názor
  • Nová stavebnice je poctou originálnímu Jokerovi režiséra Tima Burtona

  • Replika Batmanova raketového vozu se skládá z více než 3300 dílů

  • Na délku měří 60 cm

Je skoro k nevíře, že filmový trhák, ve kterém v roli Jokera exceloval fenomenální Jack Nicholson, letos slaví už 30 let. Výrobce stavebnice Lego na toto jubileum zareagoval limitovanou sérii Batmanova automobilu, kterému se neřekne jinak než Batmobil. Stavebnici tvoří vice jak 3300 dílů a maloobchodní cena dosahuje téměř osm tisíc korun. To je podobná cenová úroveň jako u nejlepších stavebnic z řady Lego Technics. Do prodeje stavebnici výrobce uvolní na Černý pátek, tedy 29. listopadu.

S takovým Batmobilem jezdil před třiceti lety ve filmu Michael Keaton
Cena Batmobilu z lega v přepočtu činí téměř osm tisíc korun

Batmobil měří přes 60 centimetrů a jeho součástí jsou i finesy typu schovaných kulometů. Doprovázejí ho postavičky Batmana, Jokera a Vicki Valeové. Lego replika Batmobilu není ani hračkou jako spíše sběratelským artiklem. Součástí balení je informativní plaketa, kde například zjistíte, že Batmobil zrychluje z 0-100 km/h za 3,7 sekundy.

Crash-test Bugatti Chiron vs. Porsche 911 GT3 RS dokázal, že i v době dokonalých počítačů je nutné auta rozbít
Přečtěte si také:

Crash-test Bugatti Chiron vs. Porsche 911 GT3 RS dokázal, že i v době dokonalých počítačů je nutné auta rozbít

Zákazníci, kteří si novou stavebnici Lego pořídí v mezi 29. listopadem a 5. prosincem, získají rovněž mini repliku Batmobilu sestávající se z 366 kousků. Není sice tak detailní jako plnohodnotný model, umí však z kulometů vystřelovat malé plastové náboje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?