Ferrari ukazuje, že můžete úspěšně prodávat i bez SUV. Stačí, když máte dvanáctiválec

1 nový názor
Autor: Redakce
  • První čtvrtletí letošního roku skončilo pro automobilku Ferrari úspěchem

  • I když nemá v nabídce SUV, její prodeje rostou 

  • Prodeje táhnou dvanáctiválcové modely 

Všeobecně se má za to, že kdo v dnešní době nenabízí nějaký ten crossover, je předem odsouzen k prodejnímu neúspěchu. Prroto byl relativně nedávno představen Urus a proto se už za pár dnů představí také nový Rolls-Royce Cullinan. Najdou se ale výjimky. Třeba Ferrari zatím žádné SUV neprodává, přesto ale prodeje značky rostou. Nejnovějším důkazem jsou výsledky za první čtvrtletí letošního roku.

Je krásné sledovat, jak je vše relativní. Zatímco u automobilek typu Škoda bychom psali, že prodeje táhl Karoq v lepším případě osazený nějakým čtyřválcem, v kontextu Ferrari to vypadá jinak. Prodeje totiž táhly dvanáctiválcové modely.

Doporučujeme: Kupujte, nebudou. Kolik je na trhu dvanáctiválců a kdo vám takový motor dá nejlevněji?

U dvanáctiválcových modelů Ferrari došlo k nárůstu o 24 %, za což může zejména nový vrchol nabídky v podobě modelu 812 Superfast. Ten je osazen nejsilnějším dvanáctiválcem na aktuálním trhu. Podle Ferrari se dobře dařilo také osmiválcům. Jejich prodeje odpovídají stejnému období předchozího roku.

Ferrari celkově dodalo za první čtvrtletí 2128 aut, což představuje nárůst o 6,2 %. Ruku v ruce s těmito výsledky pak jdou také příjmy, které narostly na 272 milionů eur. No vidíte, a pak že to bez crossoverů v dnešní době nejde.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?