Ferrari J50 je speciální edice výhradně pro Japonsko. Bude jich jen deset

13.12.2016
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Ferrari J50 oslavuje půl století působení na japonském trhu

  • Vznikne jen deset kusů tohoto speciálního modelu

  • Základ včetně motoru poskytl model Ferrari 488 Spider

Ferrari oslavuje 50 let oficiální existence na japonském trhu speciálním limitovaným modelem J50. Ferrari J50 je založeno na otevřeném modelu Ferrari 488 Spider a používá stejný přeplňovaný osmiválec 3,9 l o výkonu 507 kW (690 k), který posílá svoji sílu na zadní kola přes sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Ferrari J50 (5) Ačkoli základ poskytl model Ferrari 488 Spider, karoserie a interiér jsou úplně jiné. Ferrari J50 si tak nikdo nesplete
Ferrari J50 (3) U Ferrari vedle originální karbonové karoserie namíchali i úplně nový lak a navrhli nový design kovaných 20" kol

Vývoj modelu Ferrari J50 měla na starosti divize Ferrari Special Projects, která se věnuje zakázkovým úpravám a podobným limitovaným edicím. Dvoumístný roadster má připomínat slavné modely ze 70. a 80. let dvacátého století. Výrazná linka táhnoucí se od přídě až k zadním vstupům vzduchu zase připomíná modely 288 GTO, F40 a F50.

Doporučujeme: Galerie 10 nejdražších aut všech dob – jen jedno není Ferrari

Prakticky celá karoserie je zhotovena z uhlíkových vláken. Ferrari si dalo záležet, aby každý kus auta byl exkluzivní. Světla jsou nová, interiér byl kompletně přepracován a i 20" kovaná kola dostane jen tento speciální model. Lakovna připravila rovněž jedinečný barevný odstín.

Ferrari J50 trochu připomíná také koncept Pininfarina Sergio, který vznikl v pouze šesti exemplářích na základech modelu Ferrari 458 Italia. Jeden skončil v Abú Zabí, jeden ve Švýcarsku a jeden v Japonsku. Spojené státy se mohou pochlubit třemi kusy. Není pochyb o tom, že i produkce Ferrari J50 zná všechny své majitele. O ceně se automobilka z celkem logických důvodů nezmiňuje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?