Faceliftu se dočkal i Citroën C-Elysée. Technika ale zůstává prakticky stejná

15.11.2016
2 nové názory
Autor: Redakce
  • Změnil se vzhled přední části vozu

  • Přibyla dotyková navigace a nový audio systém

  • Nechybí funkce Android Auto a Apple CarPlay

Citroën představil facelift kompaktního sedanu C-Elysée. Vůz patří do stejné kategorie jako třeba Dacia Logan nebo Renault Thalia. Sesterský Peugeot nabízí technicky prakticky totožný model 301. Ačkoli se jedná o vozy levnější kategorie, nejsou to na našem trhu obchodní trháky.

Citroen C-Elysee (7) Změny jsou spíše kosmetické. Dotkly se hlavně přední části. Pod kapotou se revoluce nekoná
Citroen C-Elysee (25) Novinkou je dotyková navigace včetně systému Android Auto a Apple CarPlay

V roce 2013, v prvním celém roce prodejů, se prodalo 455 Citroënů a 736 Peugeotů. Pak čísla padala. Nyní Citroën každý rok udá něco málo přes 300 kusů, Peugeot také. Jen pro představu: konkurenční Dacia Logan si každý rok najde přes 2000 nových zákazníků. Prodejní čísla Škody Rapid asi nemá cenu ani zmiňovat.

Doporučujeme: Osm neprávem přehlížených ojetin, které jsou dobrá koupě

Facelift se dotkl přední části vozu, která připomíná aktuální designový směr značky. Citroën C-Elysée také dostal nová 16" kola, nové barvy karoserie a rozšířily se možnosti konektivity a výbavy. Vedle nového audio systému přibyl také navigační systém se 7" dotykovou obrazovkou.

Nechybí ani Android Auto a Apple CarPlay pro zobrazení funkcí telefonu na obrazovce v autě. Pokud jde o motory, žádná revoluce se nekoná. Pod kapotou je pořád tříválec 1,2 l v atmosférickém provedení a také atmosféridcká šestnáctistovka. Ta může mít i šestistupňový automat s hydrodynamickým měničem, což je z hlediska komfortu určitě lepší volba než v této třídě obvyklá robotizovaná převodovka. Nechybí ani dvě výkonové verze motoru 1.6 HDI.

Petras (neregistrovaný)
Naprosto zbytečný auto v nabídce Citroenu, vsadím se že další generace nebude
Dandy (neregistrovaný)
Páání, on má apple carplay, to potěší :) Lepčí než toto: https://www.2din.cz/autoradia-s-android-auto/
  • Našli jste v článku chybu?