Ondro (neregistrovaný)
Podla mna vela ludi si vybera manual jednoducho preto, lebo je lacnejsi(ten priplatok u malych aut je citelny) a potom, ze s automatom nemaju skusenost(predsudky). Bezny vodic, ktory vyskusa automat, manual uz nebude chciet. Ja by som prave automat dal ako povinnu vybavu a nie sledovanie pruhov alebo sledovanie unavy vodica alebo ciernu skrinku. Taky automat v kombinacii s parkovacimi kamerami by mal vecsi prinos na bezpecnost a nehodovost na cestach ako tieto veci. Automat cloveka odbremeni a moze sa venovat soferovaniu. Ja ked som si kupil auto s automatom, tak to bol pre mna "kulturny: sok. V meste a v kolonach to cloveka brutalne odbremeni a moze sa venovat soferovaniu a dianiu na ceste. Na okreskach a dialnici to uz tak nieje citit ale aj tam to ulahcuje soferovanie. Je to pomocnik aj v krizovych situaciach. Odbremenuje to.
Jan (neregistrovaný)
Je to taky o typu silnic. Na okresky s horizonty a nedej bože serpentinami do kopců, se výhody automatu stírají, nehledě k adhezním podmínkám (tam je to spíš na konstruktérech). Auta s manuálem jsou taky potenciálně šetrnější, nevozí se tam ta hmota navíc (ale automaty pochopitelně konstrukčně dotahují). Individuální automobilismus končí a manuály bere s sebou do věčných lovišť. Řazení manuálem je pro mnohé koníčkem, předsudky v tom takovou roli jako např. cena nehrají...
Tuk (neregistrovaný)
No právě spíše naopak - člověk dává s automatem míň pozor. Kvedla udržuje člověka ve střehu - a že by se musel 'běžný' řidič věnovat řazení, to je nesmysl. To je plně automatizovaná věc. A navíc má člověk auto pod kontrolou, to dělá to to, co chce řidič, a ne nějáká ŘJ... Automatem zkušenost mám, a na manuál dopustit nedám.
Pavel (neregistrovaný)
To jsou strašné, ale strašné kecy, automat v žádném případě neznamená, že usnete kde jste na takovou kravinu přišli? Z jakých dát vycházíte? Kdo upadne za volantem do mikrospánku, je úplně jedno jakou má převodovku, protože, nebudete tomu možná věřit, ale na dálnici, nebo na dlouhých přesunech, stejně řadíte minimálně.
Ivan Kitzberger (neregistrovaný)
Baví mě řídit a miluju manuál. Je mi jedno, co kdo naměřil, co ukazují statistiky... atd. Nehádám se. Je to jen můj pocit. Je to stejné jako LP vs digitální nosič. CD a spol. vytlačily vinyly. Ale pustit si desku je prostě víc osobní a intimní, než pustit hudbu přes Bluetooth z mobilu. Taky se desky vrátily. Ale už je to trohu luxus. Černobílá fotografie taky. A tak se jednou vrátí i manuál. Akorát už si za něj dost připlatíme... protože budeme COOL. Ale nám to bude u pr... - obojí!