Emisní normy mají další oběť. BMW přestane prodávat řadu 7 s benzinovým motorem

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nové emisní normy mají další oběť 

  • Kromě BMW M3 a BMW M550i dojde k přerušení prodeje také u řady 7

  • Mnichovská automobilka přibližně na rok vyřadí z nabídky zážehové verze 

Před časem se objevila zpráva o tom, že BMW přestane prodávat na evropském trhu model M550i a dokonce také M3. Důvodem jsou přísnější emisní normy a právě ty stojí za vyřazení dalšího modelu. Evropští zákazníci si dočasně nebudou moci pořídit ani BMW řady 7 osazené benzinovými motory.

Konkrétně se bavíme o verzích 740i, 750i a samozřejmě o vrcholném dvanáctiválci M760i, o kterém se spekulovalo už dříve. Jak píše bmwblog.com, přestávka by měla trvat přibližně rok, během kterého musí technici motory upravit tak, aby splnily požadavky stanovené novými normami. Bude to docela výzva, protože do už tak poměrně složitého výfukového systému je potřeba instalovat filtr pevných částic. Návrat by měl přijít spolu s faceliftem, který se představí ještě letos.

Doporučujeme Škoda Superb 2.0 TSI 4×4 vs. BMW M760Li xDrive— Přesné porovnání neporovnatelného

BMW řady 7 se většinově prodává se vznětovými motory, podíl zážehových jednotek ovšem činí u tohoto modelu zhruba třetinu, což není úplně málo. V roce 2017 bylo prodáno na evropském trhu dohromady 3540 exemplářů řady 7 osazených právě benzinovým motorem. Pro představu, na českém trhu bylo minulý rok registrováno celkem 202 nových exemplářů řady 7. Pět mělo hybridní pohon, 149 bylo naftových a 48 dostalo zážehovou jednotku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?