Elektrický Opel Vivaro-e vyjede v roce 2020

přidejte názor
Autor: Redakce

V roce 2020 Opel nabídne nový model Vivaro také s plně elektrickým pohonem. Zákazníci si budou moci vybírat ze dvou velikostí akumulátorů: 50 kWh, která umožní dojezd až 200 km, a 75 kWh, která zvýší dojezd až na 300 km (dle WLTP). Opel Vivaro-e je postaven na platformě EMP2 skupiny PSA, která umožňuje zástavbu jak s pohonem spalovacím motorem, tak elektrickým.

Vivaro-e bude určeno především pro provoz v městských centrech, zejména tam, kde se bude upřednostňovat bezemisní zásobování.

Nabídka elektrických lehkých užitkových vozů Opel neskončí modelem Vivaro-e. Už v roce 2021 se přidá také elektrické Combo-e, a to jak v osobní verzi Combo Life, tak užitkové Combo Van. V roce 2024 bude pro všechny modely značky nabízena alespoň jedna elektrifikovaná verze.

Opel Vivaro C (třetí generace) se začal prodávat před několika málo týdny. Nabízí se ve třech délkách (460 cm, 495 cm a 530 cm). V porovnání s předchozí generací o 200 kg vyšší užitečné zatížení (až 1400 kg) a může tahat přívěsy o hmotnosti až 2500 kg, což je o 500 kg víc než doposud. Výhodou je i celková výška pouhých 1,90 m, což umožňuje vjezd do většiny podzemních skladů a garáží. Vivaro má systém kontroly trakce IntelliGrip, couvací kameru se zorným polem 180° a příplatkový multimediální infotainment. Manipulaci s nákladem usnadňují např. elektricky ovládané boční posuvné dveře nebo průvlak do kabiny řidiče, který umožňuje přepravu velmi dlouhých štíhlých předmětů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?