Elektrický Aston Martin RapidE se do dvou let stane realitou. Vznikne 155 exemplářů

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Také Aston Martin časem nabídne čistě elektrický model 

  • Půjde o čtyřdveřový vůz s dynamikou modelu Rapide S 

  • Do prodeje dorazí RapidE v roce 2019, vznikne ale pouze 155 kusů 

Zdá se, že nástup elektrických automobilů je nezadržitelný. Už jsme si zvykli na to, že masové značky typu VW připravují řadu nových elektrických aut, ale přidávají se i automobilky, od kterých bychom to snad ani nečekali. Například Jaguar představí svůj první elektromobil už brzy a nejnověji oznámil příchod sportovního čistě elektrického auta také Aston Martin.

Doporučujeme: Ženeva 2017 — Aston Martin AM-RB 001 dostal jméno Valkyrie. Je to neskutečný stroj

Zájemci o vůbec první Aston Martin s čistě elektrickým motorem se dočkají v roce 2019. Automobilka zatím mluví pouze v náznacích. Podle oficiálních informací se máme těšit na čtyřdveřový vůz s dynamikou na úrovni modelu Rapide S. Ten používá šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 411 kW (560 k), zrychluje z nuly na 100 km/h za 4,4 s a umí se rozjet až na 327 km/h. Elektrický RapidE by na tom tedy měl být podobně.

Jak přesně bude vypadat systém elektrického pohonu, to zatím Aston Martin tají. Jisté je ale to, že elektromotorů bude v autě víc. I díky tomu se mají řidiči těšit na jízdu, jakou jim dosud žádný Aston Martin nenabídl.

Doporučujeme: Tradiční londýnská taxi dostanou elektrický pohon. Premiéra proběhne v Goodwoodu

Aktuální zpráva ale nakonec není zas až takovým překvapením. Elektrický automobil totiž Aston Martin představil už v roce 2015. Šlo o RapidE Concept, s jehož vývojem pomáhala společnost Williams Advanced Engineering. Ta se bude podílet také na sériové verzi. Původně se mluvilo o uvedení na trh v letošním roce, zájemci si ale nakonec budou muset počkat až do roku 2019. Britská automobilka slíbila sérii čítající pouze 155 kusů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?