Elektrické Porsche Macan nové generace bylo odhaleno. Vypadá vskutku zajímavě

25.01.2024
přidejte názor

Nové Porsche Macan EV spatřilo světlo světa. Novinka vychází z platformy PPE, i zde je tedy použita 800V architektura a uživatelé se budou moci spolehnout na velmi rychlé dobíjení. Kompletní detaily budou k dispozici odpoledne. 

Porsche má na dnešní den naplánovanou premiéru nové generace modelu Macan, která už bude čistě elektrická. Oficiální živý přenos odhalení auta odstartuje ve 12:30 a sledovat ho můžete na tomto odkazu. Kdo nechce čekat, ten se může už teď podívat do galerie, protože Porsche oficiální fotky neuhlídalo a ty už aktuálně vesele kolují po internetu. 

Druhá generace prodejně úspěšného Porsche Macan výrazně změnila svůj design, a to především s ohledem na aerodynamiku. Součinitel odporu vzduchu je teď 0,25, což je na SUV velmi dobrá hodnota. Interiér navazuje na modely této značky z poslední doby. Tlačítek je i zde minimum. 

Test Porsche Macan (2.0T) 2019: Přechodné řešení
Přečtěte si také:

Test Porsche Macan (2.0T) 2019: Přechodné řešení

Přes 600 koní, 1000 Nm

Na prvních fotkách jsou vidět verze Macan 4 a Macan Turbo. Vrcholná motorizace by měla mít dva motory a systémový výkon 612 koní. Točivý moment dosahuje 1000 Nm. První informace slibují 100kWh baterii a schopnost nabití z deseti na osmdesát procent za 22 minut. Dojezd má být přes 500 km, a to u všech dostupných variant. 

Protože jde o Porsche, automobilka si dala hodně záležet na nastavení podvozku. Rozložení hmotnosti je v téměř ideálním poměru 48/52, nechybí systém PASM (Porsche Active Suspension Management), zadní náprava bude řiditelná a vzadu má být dokonce také elektronicky řízená uzávěrka diferenciálu. 

Další detaily o novém Porsche Macan budou k dispozici dnes po obědě, už teď je ale zřejmé, že půjde o velmi zajímavý elektromobil.  

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?