Elektrická dodávka z londýnského taxi

1 nový názor
Autor: Redakce

Společnost London EV Company (LEVC) v průběhu autosalonu IAA na exkluzivní předváděcí akci ve Frankfurtu představila lehký užitkový automobil pro evropské trhy. Nová dodávka je založená na základě tradičního londýnského taxi, které v nejnovější generaci používá elektrický pohon e-City s dojezdem jen s využitím akumulátorů 120 km a s prodloužením dojezdu pomocí spalovacího motoru pohánějícího výhradně jen generátor (Range Extender) je to až 607 km.

Společnost LEVC v Evropě očekává obrovský nárůst poptávky po lehkých dodávkových vozidlech s nulovými emisemi, které mohou nabídnout „distribuci ke dveřím“ v centrech velkoměst. Novinka se zaměřuje na ty, jejich dodávkové automobily najedou denně kolem 160 km.

Společnost LEVC těží z více než 70 let znalostí z provozu legendárních londýnských taxi. Od roku 2014 v ní čínský holding Geely investoval více než 500 milionů liber, což jí umožnilo vybudovat zcela nový výrobní závod v Ansty v Coventry. Od ledna 2018 zde bylo vyrobeno a evropským provozovatelům dodáno 2500 elektrických taxíků s dojezdem na čistě elektrický pohon 129 km a s kombinovaným provozem 607 km.

Musketer (neregistrovaný)
Nechápu, k čemu mají elektrická auta v předu hen ty chladiče ? Funkční nebudou, jen zvyšují aerodynamický odpor a tím snižují rychlost a dojezd.
  • Našli jste v článku chybu?