Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Diesely na ústupu. V Evropě už nejsou dominantní. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Pavel70 (neregistrovaný)
Možná by bylo lepší používat namísto "dramatických" procentuálních změn absolutní čísla. Jenže to by potom nevypadalo tak dobře, kdybychom se dočetli, že např. za 1.Q roku se prodalo v Evropě "jen" cca 1,95 mil. těch hnusných dieselových aut (protože strmě padají jejich prodeje), zatímco alternativní pohony (hybridy, elektromobily a CNG/LPG) si výrazně polepšily a prodalo je jich ohromujících 213 tis. To by nebylo správné "ekonáboženství". U hybridů zvlášť mám pochyby o jejich přínosu k ekologii, ale stačí, když se na to budu dívat jako potenciální provozovatel. Nejlevnější na pořízení to úplně není, pokud to bude nové a fungující, tak provozně asi něco ušetřím proti dieselu, ale když se to vy*ere, tak potěš koště! A jako ojetina? Tak to bude teprve správnej adrenalin.