DAF City Turn Assist zvyšuje bezpečnost silničního provozu ve městě

přidejte názor
Autor: Redakce

Pro zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu během distribuce zboží ve městech představuje společnost DAF Trucks systém DAF City Turn Assist, který umožňuje monitorových slepých úhlů. Systém je možné objednat přímo z výroby pro vozidla 4x2 FT a 6x2 FTP nebo jako sadu prostřednictvím náhradních dílů.

DAF City Turn Assist je bezpečnostní funkce, která řidiče pomocí vizuálních a zvukových upozornění varuje pokud jsou v mrtvém úhlu jiní účastníci silničního provozu - chodci, cyklisté, motocykly nebo automobily. Monitorovací systém varuje řidiče během jízdy v městském provozu nižší rychlostí a detekuje jiné účastníky silničního provozu v sousedním pruhu při přejíždění z pruhu do pruhu nebo při připojování do pruhu ve vyšší rychlosti.

Pro zajištění optimální detekce objektů i v podmínkách špatné viditelnosti DAF City Turn Assist využívá radar. Na straně spolujezdce je na zadním blatníku nebo blízko něj nainstalována radarová jednotka s krátkým dosahem. Její odolné provedení je vyvinuto tak, aby fungovalo i v nejnáročnějších podmínkách.

Výstrahy se zobrazují na LED displeji strategicky umístěném na sloupku A na straně spolujezdce blízko bočního zrcátka. Je-li aktivován pravý ukazatel směru, mohou se také vydávat zvuková upozornění.

DAF City Turn Assist z výroby umožňuje instalaci kompletního systému - radarové jednotky, displeje a kabelů.

DAF City Turn Assist se nabízí jako volitelné vybavení pro tahače s levostranným řízením Euro 6 4x2 FT a 6x2 FTP s motory MX-11 a MX-13 a pro elektricky poháněná vozidla CF.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?