Continental uspěl ve sporu o porušení průmyslového vzoru

přidejte názor
Autor: Redakce

Continental uspěl ve sporu se společností Heuver Bandengroothandel B.V. kvůli porušení průmyslového vzoru. Hamburský oblastní soud ve svém rozhodnutí z prosince 2018 potvrdil, že pneumatiky značky Aeolus porušují vzor patentovaný společností Continental v EU.

Continental v roce 2016 podal žalobu týkající se pneumatik Aeolus pro nákladní vozidla (Aeolus ATR 33 a Neo Allroads T+), které v EU inzeruje a prodává společnost Heuver, zabývající se velkoobchodem s pneumatikami. Jejich konstrukce totiž vykazovala prvky podobající se těm, které společnost Continental vyvinula pro své úspěšné pneumatiky HTR 2, jejichž ochranu si zajistila v souladu se zákony EU jako zapsaný průmyslový vzor.

Součástí rozhodnutí je kromě dalších kroků také zákaz prodeje předmětných pneumatik Aeolus a stažení pneumatik již prodaných společností Heuver. Po vydání rozhodnutí dosáhly společnosti Heuver a Continental mimosoudního vyrovnání, které zahrnuje i nároky společnosti Continental uvedené v soudním rozhodnutí.

Constantin Batsch, který ve společnosti Continental odpovídá za trh nákladních pneumatik v Evropě, Středním Východě a Africe, vyjádřil svou spokojenost s tímto rozsudkem. „Nepřetržitě investujeme do výzkumu a vývoje, abychom mohli našim zákazníkům nabízet inovativní a vysoce kvalitní produkty. Společnost Continental proto bere velice vážně jakékoli neoprávněné používání svých patentů, značek a dalších práv k duševnímu vlastnictví nebo jejich porušování a i v budoucnu bude vymáhat svá práva s využitím právních prostředků.” AeolusNeo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?