Vlákno názorů k článku Citroen C4 Grand Picasso v dlouhodobém testu: O kolik je MPV prostornější než SUV, třeba Kodiaq? od Petr K - Jako uživatel jen o trochu hůře vybaveného 2...

Petr K (neregistrovaný)
Jako uživatel jen o trochu hůře vybaveného 2 roky starého GP bych pověděl asi tolik: 1) Pro čtyři (2 dospělí + 2 děti) nabízejí obě auta takový přebytek prostoru, že těch pár cm víc nebo méně není vůbec téma. V sedmi místném uspořádání v pohodlí jasně vítězí GP (osobní zkušenost při převozu nadmérného množství prepubertálních dětí) 2) 4 dospělí to budou mít pohodlnější v Kodiaku, bo GP je velikost zadníchí sedaček jasně oreintované na děti. Neznamená to ale, že by to v GP bylo nějak nepohodlné. 3) V Kodiaku si připadáte jako v temné jeskyni, v Picassu jako v prosklené zimní zahradě křížené s obývákem. Kdo co rád je veeeelmi individuelní. Každopádně dle NCAP je bezpečnost obou aut srovnatelná. 4) Jízdní projev obou aut je tak rozdílný, že ho vůbec nemá cenu srovnávat. Když se tak rozhlédnu po trhu a realitě pokud jde o preference zákaníků, pak si nemyslím, že by se někdo reálně rozhodoval mezi těmito auty. Kdo chce SUV s 4x4, ten by si o jakékoliv MPV neopřel ani vidle, kdo chce MPV, ten nad SUV s 4x4 jen nechápavě kroutí hlavou jako nad živoucí předraženou absurditou.
Pavel (neregistrovaný)
Dobrý názor. Přidám i svůj čistě praktický pohled. I přesto, že nemáme tři děti, MPV se hodí. Tu s námi jede babička s dědou na výlet, tu chcete jet s kámoši na chatu, tu vezete kamarády dětí. U běžných aut mi vadí, že ačkoli v techničáku máte uvedeno 5 míst k sezení, to 5.místo je nouzové jak pro dospělého, tak pro dětskou sedačku, navíc ve většině případů bez isofixu. Variabilita prostoru ve vztahu k obsazování posádkou je u MPV variabilnější. Škodovka je obecně ouzká, má mohutný tunel na podlaze, který komfortu ve druhé řadě nepřidá. Ze srandy: taková Š120 odvezla vzadu i 4 děti, protože nebyly dětské sedačky.