Citroën C3 Aircross je další příspěvek do kategorie malých SUV. Čtyřkolku samozřejmě nemá

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Další malé SUV přichází, jmenuje se Citroën C3 Aircross

  • Základem je nová C3

  • Na pohon všech kol zapomeňte 

  • Objednávky začne automobilka přijímat v červenci 

Vypadá to, že příliv malých crossoverů nikdy neskončí. Už teď si mají případní zájemci z čeho vybírat (třeba tu je Opel Mokka nebo Peugeot 2008), brzy představí své malé SUV také Hyundai, Kia, stranou nezůstane ani koncernová trojka a dnes se poprvé ukázala novinka z dílny automobilky Citroën. Jmenuje se C3 Aircross.

Doporučujeme: Kia Stonic je nové kompaktní SUV. Prodávat se začne už na podzim

Jak název napovídá, vůz stojí na základech nové C3. S délkou 4,15 m, šířkou 1,76 m a výškou 1,64 m se jedná o crossover velikostně téměř shodný s naší dlouhodobě testovanou 2008. Rozvor náprav dosahuje hodnoty 2,6 m.

Citroën chce stavět stylová auta, což platí jak o klasické C3, tak o této novince. Design navazuje na zmíněný hatchback, první oficiální obrázky pak dokazují, že co do možností individualizace bude opět z čeho vybírat. A platí to také o interiéru, který bude dostupný v několika různých barevných variantách.

Doporučujeme: Nový Citroën C3 vstoupil na český trh. Zaujme designem, komfortem i cenou

Francouzská automobilka ovšem slibuje zajímavé věci také po praktické stránce. Model C3 Aircross by měl patřit mezi nejprostornější zástupce malých crossoverů. Navíc zde najdeme i zadní řadu sedadel posuvnou v rozsahu 15 cm. Chybět nebude ani možnost sklopit opěradlo spolujezdce. Díky tomu nový Aircross odveze věc dlouhou až 2,4 m. Základní objem zavazadelníku je 410 litru. Pokud posunete zadní sedačky zcela vpřed, dostanete se na 520 litrů, ale dozadu si už téměř jistě nikdo nesedne.

Nabídka motorizací je složena ze známých jednotek. Zážehová část zahrnuje tříválec o objemu 1,2 l, kdy ten atmosférický disponuje výkonem 60 kW (82 k), nad ním stojí přeplňované verze naladěné na 81 a 96 kW (110 a 130 koní). Příznivci vznětových motorů si mohou vybrat mezi dvěma variantami čtyřválce 1.6 BlueHDi. Ta slabší má 74 kW (100 k), ta silnější nabídne 88 kW (120 k).

Doporučujeme: Peugeot 2008 1.6 BlueHDi GT Line v dlouhodobém testu: Měření výkonu na brzdě

Jak se dalo čekat, pohon všech kol se nekoná. Citroën pouze nabídne náhražku v podobě systému Grip Control. Asistent sjíždění prudkých svahů ale nechybí, stejně jako některé asistenční systémy (sledování mrtvého úhlu, automatické přepínání dálkových světel) a možnost připojit (nebo bezdrátově nabít) mobilní telefon.

První objednávky na nový C3 Aircross začne Citroën přijímat v červenci, k prodejcům dorazí první exempláře přibližně v říjnu.

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?