Chevrolet Corvette ZR1 má přes 760 koní a poprvé také automat

13.11.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Motor Chevroletu Corvette ZR1 nabídne 765 koní a 969 Nm

  • Poprvé v historii může mít ZR1 také automatickou převodovku

  • Vybrat si lze ze dvou paketů pro vyšší přítlak nebo naopak vyšší rychlost

  • Corvette ZR1 se začne prodávat na jaře 2018

Verze ZR1 vždy patřila v nabídce modelové řady Chevroletu Corvette na absolutní vrchol a nemusela se stydět ani vedle produktů od Ferrari nebo Astonu Martin. Nový Chevrolet Corvette ZR1, který se představil na autosalonu v Dubaji, v této tradici zdárně pokračuje. Nabízí prozatím to nejvýkonnější, co Chevrolet ve své historii na silnice poslal.

Chevrolet Corvette ZR1 Automobilka představila nejvýkonnější sériový Chevrolet v historii na autosalonu v Dubaji
Chevrolet Corvette ZR1 Masivní křídlo je součástí okruhového paketu. Přítlak má hodnotu přes 400 kg

Pod kapotou pracuje samozřejmě vidlicový osmiválec LT5 o objemu 6,2 litru. Ten je přeplňovaný kompresorem, který dostane do motoru o 52 % více vzduchu než kompresor v modelu Z06 na motoru LT4. Pohonná jednotka dostala také duální vstřikování, přímé i nepřímé. Výsledkem jsou naprosto dechberoucí parametry.

Doporučujeme: Osm rychlostí už nestačí. 2017 bude rokem 10stupňových převodovek

Na zadní kola přes sedmistupňový manuál s automatickými meziplyny, či osmistupňový automat (poprvé u ZR1, za zvláštní příplatek) putuje výkon 563 kW (765 koní) v 6300 min-1 a točivý moment 969 Nm v 4400 min-1. Zrychlení Chevrolet neuvádí, ale v konfiguraci bez velkého zadního křídla se ZR1 rozjede na více než 338 km/h.

Kdo chce ale ZR1 používat i na okruhu, ten si určitě připlatí za speciální paket s masivním předním křídlem a upraveným adaptivním podvozkem. Sice se sníží nejvyšší rychlost, ale vůz bude generovat přítlak přes 400 kg. Cena nové Corvette ZR1 prozatím nebyla stanovena, ale třeba model Z06 začíná na 80 000 dolarech, což po zaplacení všech daní, cel a poplatků vychází na zhruba 2,9 milionu korun na našem trhu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?