Český elektromobil Luka EV dostal místo čtyř jen jeden motor

04.05.2020
5 nových názorů
Autor: MW Motors
  • Auto vystřídalo řešení s elektromotory v kolech za jednu jednotku na přední nápravě

  • Vůz nyní disponuje výkonem 55 kW, stovku zvládá pod 10 sekund

  • Luka EV se bude vyrábět v Česku, k mání má být za 30 tisíc eur bez daně

Už dva roky pracuje česká společnost MW Motors na vývoji elektromobilu s retro designem Luka EV. Vůz s nízkou hmotností zaujal v roce 2018 i zajímavým řešením v podobě elektromotorů umístěných přímo v kolech. Nyní vznikl další model nazvaný Luka EV Traditional, který pohání jediná jednotka na přední nápravě.

Nový elektromotor má výkon 55 kW (66 koní). To je poměrně málo, na druhou stranu Luka EV váží jen 886 kg. Díky tomu dokáže akcelerovat z nuly na 100 km/h za 9,8 sekundy. Maximální rychlost by měla být 140 km/h. Baterie s kapacitou 26,4 kWh mají umožnit až 310 kilometrů dojezdu.

V České republice vznikl nový automobil. Exodia zrychlí z nuly na 100 km/h za 4 sekundy
Přečtěte si také:

V České republice vznikl nový automobil. Exodia zrychlí z nuly na 100 km/h za 4 sekundy

Něco málo přes čtyři metry dlouhé kupé pro dva má hliníkový podvozek a karoserii z vláknového kompozitu (FRP). Dodávat se bude s řízením vpravo i vlevo. Výroba se ale zatím ještě nerozběhla. I tak už je známá první cena, která by měla být 30 tisíc eur bez daně, tedy asi 816 tisíc korun.

Retro elektromobil není jediným projektem české společnosti. Letos v zimě představila speciální úpravu ruského off-roadu UAZ Hunter, který přestavěla na elektromobil. Auto chce nabídnout s bateriemi o kapacitě až 90 kWh.

Petr (neregistrovaný)
Autor má dost špatné info, na tomto "autě" se pracovalo už před 5 lety
Milanius (neregistrovaný)
U tohoto vozu lze konstatovat, že je to zbytečné auto pro zbytečné lidi... koupí si ho jen nějaký rozmazlený milionářský spratek bývalého zelináře co si honí eko-ego.
Jan (neregistrovaný)
To si snad někdo dělá z čtenářů pr..l ? Vždyť vypadá jako Tudor z roku 1950 !
Axl (neregistrovaný)
Vykon 55 kW (Felicia 1.6?) , z nuly na 100 km/h za 9,8 sekundy, maximalka 140 km/h, dojezd 310km. Za milion Kc. No moc smyslu mi to nedava. Kdyby vykon byl aspon 85kW a kdyby byla pohanena zadni naprava, tak s primhourenim obou oci MOZNA. Ale opravdu jen MOZNA - protoze proc ne radeji BRZ, Miatu, nebo vlastne mozna i 370Z - protoze i to je vlastne za podobnou cenu.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?