Vlákno názorů k článku Česká republika má pořád téměř nejstarší vozový park v Evropě. Hlavní příčina zůstává stejná od Host - Stará auta, mnohá jsou nádherná, stále jezdí proto,...

Host (neregistrovaný)
Stará auta, mnohá jsou nádherná, stále jezdí proto, že taková nová neexistují. Nová auta jsou obvykle křápy. Nová auta jsou narvaná spoustou vymožeností a věcí, které zaplatíte, vozíte a nepotřebujete. Vozíte v nich a zaplatíte také spoustu věcí, které v autě vysloveně mít nechcete. A naopak nemůžete si dopřát a vozit věci, které v autě mít chcete a potřebujete. A v těch starších autech si to správné stále ještě vyberete. Tak proč kupovat něco, co je sice nové ale nevyhovuje?
Petr (neregistrovaný)
Máte naprostou pravdu.Můj Accord na LPG z roku 1994 jezdí jako čert.Mám 320000 km najeto a motor je ve stavu nového.Auto nijak nešetřím,v kopci proháním Superby 1,9 TDI,často jezdím s vozíkem s nákladem skoro 1 tuna,provoz stále na LPG.Auto má nové pouze brzdy,alternátor,spojku a rozvody.Jinak vše původní,dokonce i čepy na nápravě.Na STK stále naprosto v pohodě,emise jsou na jedné desetině předepsaných.Nemám důvod kupovat nové.Druhé auto v rodině je Němec z roku 2005 a je to sráč,který má pořád nějaký problém a na STK a emise jdu se strachem co zas bude.Ne,staré auto je kvalita a žádné nové se nechytá.Aspoň o žádném nevím.