Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Přehledně: Kolik stála auta v Československu na konci 70. let?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
David (neregistrovaný)
Životní náklady v té době byly určitě menší. O tom žádná. Nájem 2+1 100 Kč na měsíc. Ale plat byl tak 1500 Kčs. Takže našetřit na novou škodu 105 56 000 KČS také nebylo nějak lehké. A v roce 1975 moje babička, brala důchod 330 Kčs! A to celý život, tvrdě pracovala. Tak že žádný luxus. A to vůbec nehodnotím omezený výběr značek aut. Dnes je aut podstatně víc než tehdy. A různých světových značek. Počet registrovaných vozidel překročil pět a půl milionu! Takže o čem se tu bavíme! Ano náklady jsou větší. Ale taky ne všude. Rozdíl je Praha a větší města. Když bydlíte v menším městě, ve vlastním bytě nebo domě, tak to není tak hrozné. A jak zkrásněla naše města, a vesnice snad vidí každý. Zateplené paneláky. Nové fasády. Tak že vždycky záleží na úhlu pohledu. Slušný člověk, který má práci, a něco umí. Se má určitě líp než tehdy. Kdy se měli všichni, stejně špatně.