Budoucnost pro Citan je zajištěná

přidejte názor
Autor: Redakce

Dodávky Citan bude Mercedes-Benz dál vyrábět. Ve Stuttgartu bylo rozhodnuto pokračovat v segmentu malých užitkových vozů. Mercedes-Benz Vans bude mít i nadále v nabídce tento městský rozvážkový automobil, a to i s plně elektricky poháněnou verzí. Nová generace vzejde opět ze spolupráce s Renault-Nissan-Mitsubishi. Každý ze zúčastněných partnerů dá svému modelu svou typickou identitu.

Nástupce Citanu naváže na devět let trvající spolupráci Daimleru s aliancí Renault-Nissan-Mitsubishi, byť nový šéf Daimleru Ola Källenius na jaře při nástupu do funkce tvrdil, že tuto spolupráci chce okamžitě ukončit.

Daimler má Citan v nabídce od roku 2012. Koncept vozidla s kompaktními vnějšími rozměry a dostatkem prostoru v interiéru je ideální pro různé aplikace v městském provozu. Zejména v rostoucí oblasti mobilních a rozvážkových služeb na objednávku by měl být nástupce Citanu ještě zajímavější alternativou. U Daimleru věří ve vysokou funkčnost, variabilitu a hospodárnost tohoto typu vozidel, jakož i ve své komplexní bezpečnostní vybavení a vysoký jízdní komfort.

„Nový Citan bude výsledkem zcela nového vývoje a na první pohled to bude jasně rozpoznatelné vozidlo značky Mercedes-Benz,“ oznamuje vedoucí Mercedes-Benz Vans Marcus Breitschwerdt.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?