Budoucnost automobilky Volvo: Elektromobily v hlavní roli a možná i létající auto

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Každé nové Volvo představené od roku 2019 bude mít elektromotor 

  • V letech 2019 a 2021 vypustí Volvo na trh tři elektromobily 

  • Další dva sportovní elektromobily představí Polestar 

  • Zároveň čínská mateřská společnost Geely kupuje společnost zabývající se vývojem létajícího automobilu 

Volvo už pře lety rezignovalo na větší než čtyřválcové motory. Za rozhodnutím stojí snaha snížit produkci emisí, ale automobilka tak šetří i výrobní náklady, protože relativně malé čtyřválce může nasadit do velkého množství modelů. Teď přichází další zpráva naznačující budoucnost Volva. Ta se nese ve znamení elektromobilů a možná dojde i na létající auto.

Doporučujeme: První elektrické Volvo se dostane na trh v roce 2019. Vyrábět se bude v Číně

Volvo oficiálně oznámilo, že každý nový model představený od roku 2019 bude elektrifikován. Do roku 2021 automobilka uvede na trh hned pět elektromobilů. Tři budou běžné sériové a dva mají být sportovní nabízené pod značkou Polestar. Počítá se samozřejmě i s hybridy. Pokud se ptáte na důvod, pak stojí za tímto rozhodnutím údajný zájem zákazníků.

Doporučujeme: Test ojetiny: Volvo XC90 stárne, ale pořád stojí za úvahu

Ve stejné době přichází ještě jedna zajímavá zpráva naznačující budoucnost automobilky Volvo, i když tentokrát v trochu širším kontextu. Čínský vlastník Volva, společnost Geely, totiž koupil americký start-up Terrafugia zabývající se vývojem létajícího automobilu. Píší o tom kolegové z britského Auto Expressu. Ten vznikl v roce 2006 a podle nejnovějších zpráv měl v plánu uvést sériové provedení svého speciálu na trh v roce 2019.

S podporou velké společnosti by se létající automobily opravdu mohly stát realitou, přestože jejich cena bude podle všeho astronomická. Třeba se tak v budoucnu nakonec dočkáme elektromobilů značky Volvo, které budou navíc schopné létat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?