Britové převlékají Porsche Boxster do karoserie legendárního 356 Speedsteru

přidejte názor
  • Originální 356 Speedster z roku 1954 byl obrovský hit a dnes patří k ceněným sběratelským kouskům

  • Počet dochovaných kusů se odhaduje na několik málo stovek

  • Cena originálního Speedsteru dosahuje téměř 10 milionů korun

Porsche 356 Speedster patří k nejžádanějším a nejcennějším historickým Porsche vůbec. Tomu odpovídá také jeho cena, která se u nejlepších kusů umí vyšplhat vysoko přes deset milionů. Porsche v letech 1954 až 1959 vyrobilo necelých 3700 kusů a odhaduje se, že originálních speedsterů bez úprav se dodnes dochovalo jen několik málo stovek.

Z tohoto důvodu se velmi často objevují nejen nejrůznější repliky postavené na základech originálního Porsche 356 a zejména na Volkswagenu Brouk. Modely postavené na moderní technice jsou méně běžné. Jeden takový vyrábí britská společnost Iconic Autobody, která své modely staví na základech Porsche Boxster.

Replika od Iconic Autobody kromě retro prvků ctí ducha originálu také kombinací interiérového čalounění
Cena úpravy činí nejméně 1,8 milionu korun plus dárcovský automobil, který se dá nejlevněji pořídit okolo půl milionu korun

Společnost Iconic Autobody staví veškerá auta ryze na zakázku a jen málokdy se některý z majitelů moderní reinkarnace slavného modelu vzdává. Nyní se jeden takový objevil a za své auto žádá v přepočtu zhruba 2,4 milionu korun. Nabízený kousek je postaven na základech druhé generace Boxsteru a kromě retro prvků ctí ducha originálu také kombinací interiérového čalounění.

Pokud byste ale raději vlastní osobitou repliku Speedsteru z 50. let, připravte si nejméně 1,8 milionu korun plus dárcovský automobil, jehož cena se může značně lišit v závislosti na stavu a výbavě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?