BMW začne v Číně vyrábět elektromobily. Prodávat je bude po celém světě

11.07.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW se spojilo s čínským koncernem Great Wall

  • Výsledkem spolupráce má být masová výroba elektromobilů

  • Elektrická auta BMW a Mini z Číny zamíří do celého světa

V návaznosti na dohodu, kterou uzavřela automobilka BMW s čínským koncernem Great Wall, se brzy rozjede velkosériová výroba elektromobilů značek BMW a Mini v Číně. Nepůjde pouze o expanzi na místní trh, který chce čínská vláda v rozvoji elektromobility podporovat. Elektromobily vyrobené v Číně zamíří na všechny světové trhy.

Vedle elektrických aut Mini, které s menšími modely BMW budou sdílet společnou platformu a techniku, se v Číně rozjede také výroba SUV BMW X3 pro místní trh. A chystá se i elektrická verze iX3, kterou naznačil už koncept z letošního autosalonu v Pekingu. Její výroba by měla být spuštěna nejpozději v roce 2020 a také tento model nakonec zamíří na ostatní světové trhy.

Doporučujeme: BMW řady 8 má digitální kokpit, pohon všech kol a karbonovou konstrukci

Ze známých a zavedených automobilek tak BMW následuje například Volvo, které do Číny přesouvá výrobu některých svých globálních modelů. Volvo se dokonce vyjádřilo v tom smyslu, že auta montovaná v Číně jsou kvalitnější než ta z Evropy.

BMW iX3 využívá již pátou generaci elektromotoru a má výkon 200 kW (272 k). Li-ion akumulátor o kapacitě 70 kWh vystačí na dojezd dle normy WLTP přes 400 km. BMW také poprvé použilo novou generaci akumulátorů, které jsou schopné zvládat vysoký výkon rychlonabíječky až 150 kW. Baterie se tak může nabít už za 30 minut.

Více o dohodě BMW a čínského koncernu Great Wall se dočtete v přiložené tiskové zprávě:

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?