BMW Z4 se ukazuje na prvních oficiálních fotkách. Zatím s maskováním

04.06.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Do odhalení nového BMW Z4 zbývají jen týdny

  • Automobilka nyní ukazuje první oficiální fotky maskovaných vozů

  • Vrcholná verze dostane šestiválec a samosvorný diferenciál

  • Technicky příbuzná Toyota Supra dorazí později

Premiéra nové generace roadsterru BMW Z4 se blíží. Německá automobilka ještě pár týdnů před oficiálním odhalením ukazuje první fotky prototypů maskovaných krycí folií. Přesto už můžeme celkové proporce a některé designové zvláštnosti odhadnout a poznat. Nová Z4 bude věrná konceptu, dočkáme se tedy například netradičních trojúhelníkových předních světel.

BMW Z4 (5) BMW se už dnes chlubí mimořádnými jízdními vlastnostmi nové Z4, které mají vyplývat z adaptivního podvozku a samosvorného diferenciálu
BMW Z4 (38) BMW Z4 se vrací ke kalsické látkové střeše. Je lehčí, skladnější a designéři s ní mohou mnohem lépe pracovat

Na fotkách si také můžeme prohlédnout vrcholnou verzi BMW Z4 M40i, která dostane tradiční řadový šestiválec 3,0 l s přeplňováním. Předpokládáme, že výkon motoru dosáhne na 340 koní, ale přesné specifikace BMW ještě tají. Pod kapotou ale najdeme také menší motory, především dvoulitrové čtyřválce s turbem. Vrcholná verze bude mít i adaptivní tlumiče a nová Z4 dostane zcela novou konstrukci přední nápravy. Nebude chybět ani samosvorný diferenciál na hnané zadní nápravě.

Doporučujeme test ojetiny: BMW Z4 je skvělá hračka na léto. A brzy nebudou

Nové BMW Z4 se vrátí ke klasické látkové střeše, protože je lehčí, skladnější a více se hodí ke klasickému pojetí sportovního roadsteru. Móda pevných střech evidentně pomalu končí. A nezdá se, že by to fanouškům nějak vadilo, spíše naopak. Moderní látkové střechy navíc velice dobře izolují a to jak hluk, tak i nepříznivé počasí.

Určitě už víte, že BMW vyvíjí nový roadster spolu s Toyotou, která na stejném technickém základu představí ještě letos uzavřené kupé Supra. Toyota bude s BMW sdílet i motory a převodovky. Výroba obou aut bude probíhat v rakouském závodě Magna Steyr a první zákazníci se svezou zřejmě už letos na podzim.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?