BMW X3 si splnilo povinnost. V testech IIHS dostalo nejlepší možné hodnocení

přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW X3 nové generace je další model, který má za sebou testy IIHS

  • Překvapení se nekoná, mnichovská novinka si vedla výborně 

  • Výsledkem je známka Top Safety Pick+

Americká organizace IIHS se v rámci dalšího testu podívala na BMW X3 nové generace. Žádná senzační překvapení nečekejte, mnichovské SUV vyráběné v Americe si splnilo povinnost a z testů si odneslo nejlepší možné hodnocení.

Zdá se, že doby, kdy náraz s malým přesazením byl pro automobilky překvapením, už definitivně pominuly. BMW X3 v tomto testu obstálo bez zaváhání, když došlo během nárazu k posunu v oblasti pedálů pouze o zhruba 5 cm. Protože se v minulosti objevily případy, kdy stejný model vykazoval výrazné rozdíly při tomto testu na straně řidiče oproti straně spolujezdce, IIHS testuje náraz s malým přesazením na obě strany. V případě BMW X3 se u spolujezdce výsledek nijak nelišil, ochrana je výborná na obou stranách.

Doporučujeme: Jak si vede v crash testu indická Dacia Duster bez airbagů? Opravdu bledě

Jelikož BMW X3 zvládlo všechny zkoušky na výbornou a ještě k tomu nabízí řadu asistenčních systémů, odneslo si nejlepší možnou známku Top Safety Pick+. Přesto se najdou kritéria, kdy nová X3 zaváhala. Například nejlepší dostupná verze světlometů sice dostala známku Good, zbylé dvě levnější varianty ale mají hodnocení Marignal, což je třetí ze čtyř. Stejně pak ohodnotila organizace IIHS také to, jak snadno lze do auta upevnit dětskou sedačku.

BMW X3 vstoupilo na český trh na podzim minulého roku spolu s novou 6 GT. Zajímavostí je skutečnost, že jde o první model řady X, který dostal asistované řízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?