Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku BMW trvá na svém: Elektrická platforma není výhodná. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Petr (neregistrovaný)
Vidíte to kratkozrace. Hlavní deon v trafostanicich je 160A, 3f , to je většinou pro 3 panelové domy cca 120-150 bytů . V momentě když by si 8 bytů začalo využívat 3*25A jistič na plnou kapacitu tak deon padne. V těch 120-150 bytech bude 120-150 aut, kdy to budete nabijet? Elektroloby je prostě nesmysl, pro ceps by to znamenalo vyměnit komplet vedení, vše dimenzovat na 20* takový proudy, všude nová trafa z 22kV na 400V opět vše 20* silnější , všude rozvody. Ekologie ekektroauta taky nesmysl protože se všichni tváříme jakoby elektřina vznikala bez ekostopy pro tuhle planetu, a jelikož je složité spočítat kolik CO2 zanechá celý elektromobil tak se tváříme že méně než spalovací. Jen výroba baterií čištění prvků do nich, těžba vzácných kovů zanechává takovou stopu že to bude horší jak spalovací motory, Uhelné elektrárny Na výrobu elektřiny. Jaderné elektrárny a jejich nevyřešené dlouhodobé řešení kam s odpady to vše nám jaksi uniká