BMW M2 Competition prozrazeno. Má výkon 410 koní a automat

09.04.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW M2 Competition se představí na konci dubna

  • Dostane silnější motor a upravený podvozek

  • Snad se v nabídce objeví i manuální převodovka

O příchodu ostřejšího BMW M2 se mluví už nějaký ten pátek a teď to vypadá, že premiéra modelu BMW M2 Competition je na spadnutí. Na internet totiž unikly nejen první snímky takového vozu, ale i základní technické údaje. Jako první je ukázal slonivský BMW Blog. Premiéru by mělo BMW M2 zažít na autosalonu v Pekingu 25. dubna, i když BMW často k představení podobných modelů volí soukromé akce. Uvidíme.

BMW M2 Competition (1) Uniklé snímky M2 Competition ukazují, že má nový nárazník a například zrcátka převzatá z M3/M4
BMW M2 Competition (6) BMW by snad mohlo vědět, jak se má správně držet volant. Zvláště u tak silného sportovního auta

BMW M2 Competition má dostat upravený třílitrový šestiválec s přeplňováním. Výkon se oproti „obyčejné“ M2 zvýší na 302 kW (410 koní) a točivý moment vzroste na 550 Nm. Omezovač otáček je v 7600 min-1. Prozatím víme, že o přenos výkonu na zadní kola se bude starat sedmistupňový dvouspojkový automat DCT a s ním se dostane M2 Competition z klidu na 100 km/h za 4,2 sekundy.

Doporučujeme BMW M2 Coupé vs. Porsche Cayman: Juniorská extraliga

Manuální převodovka ale není vyloučená. Přeci jen ji standardní M2 má a k charakteru tohoto kompaktního rychlého kupé se manuál hodí. Z dalších změn stojí za zmínku nová 19" kola a několik detailů, jako třeba jiné nárazníky a zrcátka převzatá z M3/M4. Uvniř se očekává nový karbonový dekor a další drobnosti.

Na rozdíl od standardního BMW M2 by měla verze Competition po vzoru větší M3/M4 nabídnout více možností nastavení jízdních režimů prostřednictvím konfigurovatelných tlačítek na volantu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?