Automobilka Bugatti by mohla patřit Chorvatům. VW zvažuje její prodej

17.09.2020
přidejte názor
Autor: Bugatti
  • Koncern Volkswagen zvažuje prodej automobilky Bugatti chorvatskému výrobci Rimac

  • Vedení zatím informace nepotvrdilo. Možná se ale chystá zbavit i dalších značek

  • Volkswagen Rimacu věří, má v něm největší investorský podíl hned po zakladateli

Slavná francouzská automobilka Bugatti by brzy mohla odejít z koncernu Volkswagen. Zatím nepotvrzenou informaci zveřejnil britský magazín Car s tím, že vedení firmy se v těchto chvílích rozhoduje. Všeobecná nálada prý směřuje k tomu, že už koncern nebude ochotný výrobce super rychlých a super drahých automobilů dotovat.

Ve hře je prodej Bugatti do chorvatských rukou. Zájem má prý výrobce elektrických sportovních aut Rimac. Bugatti by tak úplně mimo kontrolu lidí z koncernu nebylo. V Rimacu totiž drží 15,5procentní podíl Porsche, které zřejmě v případě prodeje Bugatti bude chtít svůj vliv ještě navýšit. Do Rimacu investovaly také značky Hyundai a Kia.

Klimatizace na ve vozech Bugatti je tak silná, že by vychladila celý byt
Přečtěte si také:

Klimatizace na ve vozech Bugatti je tak silná, že by vychladila celý byt

Prodej Bugatti by dával smysl. Model Veyron totiž vznikl jako ztělesnění snu Ferdinanda Piëcha. I přes svou astronomickou cenu ale nikdy nebyl ziskový. Koncern Bugatti toleroval právě díky Piëchovi, ten ale loni zemřel.

Podle zpráv magazínu Car by Bugatti nemuselo být zdaleka jedinou značkou, které se chce Volkswagen zbavit. Ve hře je i prodej dalšího výrobce supersportů, italské automobilky Lamborghini, kterou před lety vstup Volkswagenu zachránil. Zvažuje se i prodej Seatu, studia Ital Design nebo motocyklů Ducati.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?