Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Auta začínají hlásit EU svou spotřebu. Novinka má potenciál na zvýšení daní tomu, kdo jezdí rychleji. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Martin (neregistrovaný)
Koukám ten blábol si začal žít vlastním životem a lidi tomu věřej... Ano měření spotřeby v autech bude, ale to se týká automobilek a Bruselu, kdy se data budou porovnávat mezi udávanou a skutečnou spotřebou. Co se týče řidičů, tak těch se to netýká a ani týkat nebude. Jednak tu máme slavné GDPR, tudíž není ze zákona možné spojovat auto s konkrétním řidičem. Druhak jak by asi taková složenka s vyúčtováním za vyšší spotřebu vypadala? To by vznikl nový úřad, který by vyhodnocoval jednotlivá auta a jejich řidiče a pak rozesílal složenky? Lidi dyť je to absolutní blbost, technicky nereálné. Tahle fáma vznikla že si jeden německý časopis zaspekuloval kam až by to mohlo dojít, ale z Bruselu nikdy tohle nezaznělo ani náznakem. Ale hlopoučké weby tuhle dezinformaci šíři jako by to byla pravda....