tomasjedno (neregistrovaný)
Tak to že ostravsko je znečištěné z polska se ví už dávno a cca před 10ti lety jsem četl článek kde se rozebírala studie proč to tak je, selý je to zpusobený geologickou podstatou ostravské pánve kdy vzdušný proudění z polska se zataví nad ostravou protože z leva jsou oderské vrchy a jeseník a z prava Beskydy a mezi nima je jen úzky koridor kudy se proudění muže dostat do vnitrozemí ale většinou se sekne právě nad ostravou.
kuk (neregistrovaný)
Dinosauři potřebují ještě prodat milony spalovacích popelnic dokud to jde a tak dělají vše proto, aby je co nejvíc očistili a odvrátili pozornost jinam. Je to jen barvení na růžovo nebo rovnou na zeleno. Spalovací motory vyvrhují solidní množství koncentrovaných jedů, které vás spolehlivě zabijí do pár minut pokud se s nimi zavřete do garáže. Na tom žádné množství prachových částic a mediálně populárního CO2 nic nezmění. Největší koncentrace prachových částic je v tunelech pro auta a těžko větratelných koridorech jako je třeba autobusové nádraží Florenc. Pokud mi někdo chce nakukat, že jich je jen 5 % od aut tak ať se nechá vyšetřit. Ani v podzemních garážích to není žádná slast.
R2 (neregistrovaný)
Problem aut je zejmena jejich pohyb, vetsina problemu, ktere zpusobuji jsou tzv. sekundarni emise, kdy proste "viri prach", dale nasleduji gumy, brzdy, opotrebeni vozovky a nekde vzadu se nenapadne krci vyfuk. Pokud chceme mene skodlivin ve mestech, tak musime zakazat veskerou dopravu nebo ji extremne zpomalit a take se hodi zakazat treba vitr :-)