Audi SQ2 se dočká motoru 2.0 TFSI a 300 koní, stejně jako VW T-Roc R

13.12.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Audi i Volkswagen zařadí do nabídky rychlé crossovery

  • VW T-Roc R a Audi SQ2 budou sdílet totožnou techniku

  • U Audi není zcela vyloučen ještě ostřejší model RSQ2

Koncern Volkswagen chystá mnoho rychlých crossoverů a SUV. Pořád se mluví o Karoqu nebo Kodiaqu RS od škodovky, na druhém konci spektra je nové Lamborghini Urus. Ale důležitým artiklem jsou kompaktní crossovery, jako třeba nový Volkswagen T-Roc nebo Audi Q2. I tyto modely se dočkají svých „sportovních“ verzí.

Asi není žádným překvapením, že VW T-Roc s přídomkem R a Audi SQ2 budou sdílet prakticky totožnou techniku a lišit se budou jen v detailech a nastavení podvozku. Jak informuje britský Autocar, Audi má cílit na „trendy“ klientelu, Volkswagen by měl být více zaměřený na řidiče.

Doporučujeme: Test Audi Q2 2.0 TDI quattro S tronic: Výborný, ale dost drahý hatchback

Pod kapotou obou rychlých SUV bude pracovat motor 2.0 TFSI známý třeba z Audi S3 naladěný na výkon kolem 300 koní. O jeho přenos na všechna kola se postará mezinápravová spojka Haldex a také sedmistupňový automat DSG, u Audi označovaný jako S-Tronic. Rychlé crossovery T-Roc R a SQ2 by mohly s touto technikou atakovat metu 100 km/h za zhruba pět a půl sekundy.

Zajímavé je, že zdroj Autocaru uvnitř automobilky zcela nevyloučil možnost Audi RSQ2 s ještě silnějším motorem o výkonu přes 360 koní, ale to se už dostáváme do pole čirých spekulací. Modelů T-Roc R a SQ2 bychom se mohli dočkat už příští rok.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?