Ares Panther je reinkarnace De Tomaso Pantera s technikou Lamborghini

12.12.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Líbilo by se vám moderní De Tomaso Pantera? Tady ho máte

  • Vůz vzniká na zakázku v Modeně a používá techniku Lamborghini

  • Cena není známa, ale levná přestavba to asi nebude

  • Jména Pantera ani De Tomaso dílna použít nemůže, práva patří Číňanům

Lamborghini Huracán má každý druhý fotbalista. Kdo chce rychlé italské auto, které není Ferrari, a také origináílní vzhled, možná by se mohl poptat v italské dílně Ares Design. Vede ji bývalý šéf Lotusu Dany Bahar a jejím cílem je nabídnout zákazníkům unikátní design na osvědčené a odzkoušené technice. Tou je platforma a motor Lamborghini Huracán.

Ares Panther (2) Ares Panther používá techniku Lamborghini Huracán včetně jeho desetiválce. V podstatě je to „jen“ zakázková karoserie a interiér
De Tomaso Pantera (1) Podobnost s De Tomaso Pantera je „čistě náhodná“... Ne, ve skutečnosti slavný sporťák posloužil jako předloha

Projekt nazvaný Panther je designovou reinkarnací slavného italského supersportu De Tomaso Pantera. Jak se můžete přesvědčit na fotkách, moderní italské pojetí se klasickému vozu z počátku 70. let hodně podobá. Jistě, nový model má velká kola, nízkoprofilové pneumatiky a mnoho dalších změněných detailů.

Doporučujeme: Stavebnice Dallara Stradale má motor z Focusu RS a váží jen 855 kg

Dílna Ares nezmiňuje žádné změny na motoru, takže se očekává, že původní desetiválec z Lamborghini Huracán LP580-2 zůstává na 580 koních. Výroba nového exkluzivního vozu začne v Modeně na jaře a přestože nebylo oznámeno, kolik kusů vznikne, předpokládáme, že díky ruční výrobě na individuální objednávku těch aut zas tolik nebude.

Dílna Ares Design se zabývá vývojem a konstrukcí zakázkových karoserií a rozhodně nemá o práci nouzi. V současné době dělá prakticky vše od zakázkových úprav Ferrari přes nové karoserie pro luxusní Bentley po přestavby off-roadů Mercedes třídy G či Land Rover Defender.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?