Alpina B3 a B4 Biturbo S jsou teď ještě silnější. 440 koní snad musí stačit

03.03.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Alpina přivezla do Ženevy nové modely B3 a B4 S Biturbo

  • Výkon řadového šestiválce vzrostl na 324 kW (440 k)

  • Silnější motor může mít sedan, kombi, kupé i kabriolet

Malou automobilku Alpina snad příliš představovat nemusíme. Z garážového „tunera“ se postupem času stal respektovaný úpravce, který vlastně s BMW přímo spolupracuje a dokonce pro něj vyrábí a vyvíjí některé motory. Nyní Alpina představuje nové modely B3 a B4 Biturbo S, které vycházejí z aktuálního BMW řady 3 a 4. Novinka se představuje na autosalonu v Ženevě.

Jistě, samotné BMW má v nabídce modely BMW M3 a M4, ale pokud chcete výkon na úrovni modelů BMW M, ale také dostatek komfortu, byla vždycky Alpina tou rozumnější volbou. Bez zajímavosti také určitě není, že si Alpiny drží nejlépe cenu. Vlastně ze všech „sériových“ bavoráků jim hodnota klesá nejpomaleji.

Doporučujeme: BMW řady 4 dostalo v rámci faceliftu tužší podvozek a několik nových detailů

Alpina B3 Biturbo S má pod kapotou přeplňovaný řadový šestiválec 3,0 l o výkonu 324 kW (440 k) a točivém momentu 660 Nm. Proti základnímu modelu Biturbo vzrostl výkon o 30 koní. Alpina tradičně nemá omezovač rychlosti u 250 km/h a třístovka pro ni není zapovězeným teritoriem. Pokud vám jde o praktičnost, můžete si objednat i kombi Touring.

Alpina B4 Biturbo S má parametry motoru stejné. Vyrábí se jako kupé i cabrio. S pohonem zadních kol zvládne Alpina B4 S akceleraci na 100 km/h za 4,2 sekundy, v případě čtyřkolky xDrive za 3,9 s. Alpina tradičně používá vlastní nastavení podvozku bez pneumatik runflat. Naše dřívější zkušenosti ukazují, že Alpiny vždycky jezdily „tak nějak lépe“ než srovnatelná standardní BMW.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?